Διεθνή

Τουρκία: Πάνω από 9.600 οι νεκροί [vid]

Τουρκία: Πάνω από 9.600 οι νεκροί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ολοένα και μεγαλύτερος γίνεται ο τραγικός κατάλογος νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς που «χτύπησαν» τη Δευτέρα 06/02 την Τουρκία και τη Συρία

Ολοένα και μεγαλύτερος γίνεται ο τραγικός κατάλογος νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς που «χτύπησαν» τη Δευτέρα 06/02 την Τουρκία και τη Συρία, ενώ όσο περνούν οι ώρες, λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση ζωντανών από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την τουρκική υπηρεσία καταστροφών και έκτακτης ανάγκης, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία ανέρχονται σε 7.108, ενώ οι τραυματίες είναι 40.910. Στη Συρία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Al Jazeera, σε 2.530. Συνολικά, πλέον, οι νεκροί ξεπερνούν τους 9.600 (9.638), ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τους αγνοουμένους.

Σωτήριο αποδείχθηκε το βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Μπόραν Κουμπάτ τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Ειδικότερα, χάρη στο συγκεκριμένο βίντεο οι διασώστες μπόρεσαν να εντοπίσουν την οικογένεια που είχε παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό.

Ο 20χρονος φοιτητής τράβηξε ένα βίντεο ενώ ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια, αναφέροντας το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν παγιδευμένος μαζί με τη μητέρα του και δύο θείους του.

«Όποιος το βλέπει αυτό, παρακαλώ, ελάτε να βοηθήσετε. Σας παρακαλώ, ελάτε να μας σώσετε», έλεγε ο Μπόραν Κουμπάτ στο βίντεο που ανέβασε. Η πολυκατοικία στην οποία βρισκόταν το διαμέρισμα της οικογένειάς του κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού στην Τουρκία.

«Έτσι με βρήκαν»

«Η μαμά μου είναι ΟΚ. Είμαστε κάτω από τα συντρίμμια, στον δεύτερο όροφο. Δεν μπορώ να ακούσω πολύ καλά τον θείο μου», ανέφερε ακόμα στο βίντεο ο φοιτητής.

Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες απεγκλώβισαν τον Μπόραν Κουμπάτ και την οικογένειά του, σύμφωνα με τον «Guardian».

«Είχα μαζί μου το τηλέφωνό μου, οπότε σκέφτηκα ότι, αν ανέβαζα ένα βίντεο στα social media, θα μπορούσαν να το δουν οι φίλοι μου και να φτάσουν εκεί που ήμασταν. Έτσι μας βρήκαν», δήλωσε ο φοιτητής μετά τον απεγκλωβισμό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments