Τεχνολογία

Σεούλ: Εγκαινιάζεται εντός του 2023 Μουσείο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής

Σεούλ: Εγκαινιάζεται εντός του 2023 Μουσείο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay - Twitter / BIMplus - Twitter / designboom

Θα είναι το πρώτο μουσείο αυτής της θεματικής στη χώρα, θα βρίσκεται στην γειτονιά Τσανγκ-Ντονγκ της Σεούλ, και για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται ρομπότ, ώστε να αναδεικνύεται ήδη από τη στιγμή που τέθηκαν τα θεμέλια του μουσείου, τι μπορεί να επιτύχει η τεχνολογία.

Ρομπότ, υπολογιστές, drones, Τεχνητή Νοημοσύνη, επαυξημένη πραγματικότητα και ολόγραμμα είναι ορισμένα μόνο από όσα θα φιλοξενούνται ως εκθέματα, συχνά διαδραστικά, στο τετραόροφο Μουσείο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής  της Νότιας Κορέας που αναμένεται να εγκαινιαστεί έως τα τέλη του 2023.

Θα είναι το πρώτο μουσείο αυτής της θεματικής στη χώρα, θα βρίσκεται στην γειτονιά Τσανγκ-Ντονγκ της Σεούλ, και για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται ρομπότ, ώστε να αναδεικνύεται ήδη από τη στιγμή που τέθηκαν τα θεμέλια του μουσείου, τι μπορεί να επιτύχει η τεχνολογία.

Σκοπός της δημιουργίας του μουσείου, να υποστηριχθεί η δημόσια εκπαίδευση στις ρομποτικές τεχνολογίες –τομέας στον οποίο η οικονομία της Νότιας Κορέας έχει επενδύσει σημαντικά– όπως και να αυξηθούν η γνώση και το ενδιαφέρον του κοινού για τα ρομπότ.

Σκοπός στον οποίο ανταποκρίνονται τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Melike Altinisik Architects (ΜΑΑ) με έδρα την Κωνσταντινούπολη· τα σχέδια επιλέχθηκαν κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού που «ζητούσε» το σχεδιασμό του πρώτου πρωτοποριακού μουσείου επιστήμης ρομπότ στον κόσμο (RSM).

Το μουσείο μοιάζει με σφαίρα που αναδύεται από το έδαφος ώστε να έχει φουτουριστικά στοιχεία, η δε έκτασή του θα είναι 7.400 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΜΑΑ, για την ιδέα και τη διαδικασία σχεδιασμού του μουσείου: «το νέο μουσείο επιστήμης ρομπότ που παίζει καταλυτικό ρόλο στην πρόοδο και την προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε ολόκληρη την κοινωνία δεν πρόκειται να εκθέσει μόνο ρομπότ αλλά και στοιχεία από το σχεδιασμό έως την κατασκευή των υπηρεσιών».

Εξ ου και η χρήση ρομπότ για την κατασκευή του μουσείου: συναρμολογεί τη σαρωτική μεταλλική πρόσοψη του μουσείου, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Ενώ, μια άλλη ομάδα ρομπότ θα εκτυπώσει 3D σκυρόδεμα για το γύρω τοπίο.

Εξωτερικός και εσωτερικός χώρος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η (σ.σ αρχιτεκτονική) πρότασή του δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα συνδέσεων εντός του αστικού πλαισίου και των δημόσιων χώρων. Η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων έχει σχεδιαστεί ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση, ενώ οι λειτουργίες στο ισόγειο του μουσείου παρέχουν περαιτέρω συνέχεια και εμπλοκή μεταξύ των δημόσιων υπαίθριων και εσωτερικών χώρων.

Εκτός του μουσείου, εκτός από τα εκθέματα που παρέχουν ευκαιρίες για εμπειρία της πιο πρόσφατης τεχνολογικής ρομποτικής, προσφέρεται ένα σε βάθος εκπαιδευτικό σεμινάριο για την εξερεύνηση νέων ρομπότ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments