Πολιτική

Δένδιας-Τσαβούσογλου: «Οι σχέσεις γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες»

Δένδιας-Τσαβούσογλου: «Οι σχέσεις γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες»

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Horn Sentinel

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη νότια Τουρκία

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη νότια Τουρκία, μετά από αυτοψία στις πληγείσες από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ περιοχές, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (6/2). «Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες ώρες», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Νίκο Δένδια.

«Ευχαριστούμε τους γείτονες», είπε ο Τσαβούσογλου

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαιρετώ τον αξιότιμο φίλου μου τον Νίκο Δένδια, τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και θέλω να τον ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά, για την επίσκεψη του που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Η σημερινή παρουσία του κ. Δένδια, δείχνει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, προς του Τούρκους. Η Ελλάδα ήταν μία από τι πρώτες χώρες, που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό, με τις Τουρκικές Αρχές για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους, ενώ παράλληλα οι Ελληνικές Αρχές δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε στη συνέχεια: «Η Ελλάδα έστειλε αμέσως σωστικά συνεργεία και αεροσκάφη, ώστε να παράσχει βοήθειες στις σεισμόπληκτες περιοχές. Επίσης ένας άλλος φίλος μας από την Ελλάδα, ο κ. Στυλιανίδης, ήρθε και αυτός με ένα αεροσκάφος και επισκέφθηκε την περιοχή μας. Πριν από λίγο επισκεφτήκαμε και την αποστολή της ΕΜΑΚ. Επιχείρησαν στην περιοχή 7 ολόκληρες ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τους ευχαριστήσαμε για αυτό. Παρακολουθήσαμε ότι μετά από της κάθε ζωής, του κάθε ανθρώπου, δεν χάρηκαν μόνο οι Έλληνες που βρίσκονταν εδώ πέρα στις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά είδαμε ότι χάρηκαν όλοι οι Έλληνες. Οι σχέσεις της καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες».

«Και το 1999 σε διάστημα ενός μήνα και οι δύο χώρες είχανε πληγεί από σεισμούς. Πρώτα έτρεξε να μας βοηθήσει η Ελλάδα στην Τουρκία και μετά εμείς πήγαμε στην Ελλάδα, να βοηθήσουμε τους γείτονες. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, σε δύσκολες στιγμές, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμη σεισμό, για να βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Ελπίζω ότι θα καταβάλουμε προσπάθεια να επιλύσουμε τις μεταξύ μας διαφορές μέσω διαλόγου. Θέλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, προς τον φίλο μου κ. Δένδια, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, τις δύσκολες αυτές μέρες», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments