Διεθνή

ΠΟΥ για σεισμούς: Η χειρότερη φυσική καταστροφή

ΠΟΥ για σεισμούς: Η χειρότερη φυσική καταστροφή

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Για την πιο βαριά φυσική καταστροφή στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Για την πιο βαριά φυσική καταστροφή στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα τελευταία εκατό χρόνια, μιλά ο Χανς Κλούγκε, ηγετικό στέλεχος του Οργανισμού και Διδάκτωρ ερευνητής διδάσκων στη Σχολή Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με τον Δρ. Χανς Κλούγκε, «είμαστε μάρτυρες της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην περιφέρεια του ΠΟΥ Ευρώπης σε διάστημα ενός αιώνα και εξακολουθούμε να μετράμε την έκτασή της».

«Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμα γνωστό και η αποκατάσταση και η ίαση θα απαιτήσουν χρόνο και τεράστιες προσπάθειες», ανέφερε ο Χανς Κλούγκε, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης.

Σε 37.000 ανέρχεται πλέον  απολογισμός σήμερα το μεσημέρι ξεπέρασε τους 37.000 νεκρούς. Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» στην Τουρκία και τη Συρία, διευκρίνισε.

Σε απάντηση στους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέδωσε 72 μετρικούς τόνους τραύματος και προμήθειες επείγουσας χειρουργικής επέμβασης, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών, και στις δύο χώρες για να υποστηρίξει τις συνεχείς προσπάθειες αντίδρασης.

Μια πρώτη πτήση τσάρτερ αναχώρησε για την Τουρκία στις 9 Φεβρουαρίου μεταφέροντας 37 μετρικούς τόνους σωτήριων προμηθειών και μια δεύτερη πτήση έχει προγραμματιστεί να παραδώσει 35 μετρικούς τόνους προμηθειών στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας σήμερα.

Συνολικά, αυτές οι σωτήριες προμήθειες και από τις δύο πτήσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία και τη φροντίδα 100.000 ατόμων καθώς και για 120.000 επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και στις δύο χώρες.

Μια τρίτη πτήση έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας στις 12 Φεβρουαρίου και αναμένεται να μεταφέρει 37 μετρικούς τόνους προμήθειες υγείας έκτακτης ανάγκης για να φτάσει σε επιπλέον 300.000 άτομα.

Οι προμήθειες επείγουσας χειρουργικής έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία των τραυματισμών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού καθώς και για τη θεραπεία ασθενειών όπως η πνευμονία που αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες καθώς οι άνθρωποι εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολλοί βρίσκονται σε καταφύγιο έξω ή μέσα. προσωρινά καταφύγια. Οι προμήθειες ακολούθησαν επίσης την άμεση απελευθέρωση από τον ΠΟΥ, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, προκαθορισμένων ιατρικών και χειρουργικών προμηθειών στη Συρία σε 16 νοσοκομεία που νοσηλεύουν επιζώντες του σεισμού στα βορειοδυτικά της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments