Διεθνή

Σεισμοί: Ξεπέρασαν τα 37.700 τα θύματα σε Τουρκία και Συρία

Σεισμοί: Ξεπέρασαν τα 37.700 τα θύματα σε Τουρκία και Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν όσα συμβαίνουν σε Τουρκία και Συρία.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν όσα συμβαίνουν σε Τουρκία και Συρία. Ο αριθμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς στις δύο χώρες έφθασε τις 37.774, με τις τουρκικές αρχές να λένε ότι 31.974 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη γειτονική χώρα, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τη συριακή κυβέρνηση περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι είναι νεκροί στη Συρία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, που περιλαμβάνει στη δικαιοδοσία του την Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου είναι η «χειρότερη φυσική καταστροφή» των τελευταίων 100 ετών στην ευρωπαϊκή περιοχή.

«Είμαστε μάρτυρες της χειρότερης φυσικής καταστροφής στην Ευρώπη εδώ και έναν αιώνα και εξακολουθούμε να εκτιμούμε την έκτασή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη Τύπου. «Το αληθινό κόστος του δεν είναι ακόμα γνωστό και η αποκατάσταση θα απαιτήσουν χρόνο και τεράστιες προσπάθειες» επισήμανε.

Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η κατεπείγουσα ιατρική ανάπτυξη, με τρία αεροπλάνα και υλικό περίθαλψης για 400.000 ανθρώπους, είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει στα 75 χρόνια ύπαρξής του ο αρμόδιος για την Ευρώπη κλάδος του ΠΟΥ.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του οργανισμού περιλαμβάνει 53 χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία. Η Συρία εντάσσεται στη ζώνη ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments