Πολιτική

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Δείτε live τις ανακοινώσεις για το επίδομα σε συνταξιούχους [vid]

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Δείτε live τις ανακοινώσεις για το επίδομα σε συνταξιούχους [vid]
Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Περιφερειακά ΜΜΕ, στην Κοζάνη.

Το επίδομα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις αποδοχές τους λόγω της προσωπικής διαφοράς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη. «Έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας προαναγγέλοντας τις σημερινές εξαγγελίες.

Όπως είπε, δε, το πρωί της Τρίτης στη Φλώρινα «δεν θέλουμε να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας». «Σας είχα πει ότι θα κάνω την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και θα δημιουρήσουμε θέσεις εργασίας και το πετύχαμε. Ειδικά για τη δυτική Μακεδονία έδωσα αγώνα στις Βρυξέλλες για να εξασφαλίσουμεπ πρόσθετους πόρους για να κάνουμε πράξη το σχέδιο δίκαιης μετάβασης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κατοίκους της πόλης.

«Κάποιοι τώρα έρχονται και κλαίγονται και λένε ότι θα καταργήσουν τον νόμο τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν, όμως οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι τσάκισαν τις συντάξεις τους, με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, όπως δεν ξεχνούν, επίσης, ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις από αυτή την κυβέρνηση» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της στήριξης των συνταξιούχων.

 «Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο, συμπληρώνοντας ότι: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Δείτε τις ανακοινώσεις 

Ποιοι θα λάβουν τα 300 ευρώ επίδομα

Πρόκειται για περίπου 140.000 συνταξιούχους οι οποίοι κατ’ αρχάς λόγω προσωπικής διαφοράς δεν πήραν ούτε μισό ευρώ αύξηση. Επιπλέον, επειδή κινούνται στη ζώνη των 800-1.000 ευρώ, δεν πήραν ούτε την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ και δεν είχαν και όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επίδομα σε αυτή την κατηγορία θα είναι 350 με 400 ευρώ.

Αναφερόμενος στις τακτικές πληρωμές ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ κ. Όμηρος Τσάπαλος τόνισε ότι θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου (συντάξεις Μαρτίου) και διευκρίνισε ότι μόνο γι’ αυτό το μήνα θα δουν κάτι παραπάνω στα ATM. «Στα τέλη του μηνός, πριν την Καθαρά Δευτέρα που θα πληρώσουμε τις συντάξεις, θα δουν μία έκτακτη αύξηση, η οποία στη συνέχεια τον επόμενο μήνα θα εναρμονιστεί με αυτό το οποίο πληρώνουν», συμπλήρωσε o κ. Τσάπαλος.

Για τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ότι αυτά θα εκδοθούν στις 15 του μηνός και θα μπορούν να συγκρίνουν οι συνταξιούχοι το παλιό εκκαθαριστικό με το καινούργιο για να δουν ακριβώς πόση προσωπική διαφορά μειώθηκε και τι παραπάνω κρατήσεις πιθανώς είχαν για να καταλάβουν γιατί πήραν το ποσό που έλαβαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments