Ελλάδα

Η εθνικής αξίας δωρεά του Μ. Ηλιόπουλου

Η εθνικής αξίας δωρεά του Μ. Ηλιόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Σε μια εθνικής σημασίας διπλωματική κίνηση, με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο, προχώρησε ο εφοπλιστής της Seajet κ. Μάριος Ηλιόπουλος

Σε μια εθνικής σημασίας διπλωματική κίνηση, με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο, προχώρησε ο εφοπλιστής της Seajet κ. Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος δώρισε 1 εκατομμύριο ευρώ στον σεισμόπληκτο τουρκικό λαό. Η θεαματική αυτή δωρεά από τον ιδιοκτήτη της μεγάλης ελληνοκυπριακής εταιρείας ακτοπλοϊκών μεταφορών έγινε δεκτή με αισθήματα ενθουσιασμού και συγκίνησης από την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Με την δωρεά αυτή, ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος έρχεται να υπενθυμίσει ότι τα πνεύμα πηγαίας αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς δεν έχει εγκαταλείψει τον χώρο της εθνικής μας ακτοπλοΐας και ότι βρίσκει άξιους συνεχιστές στα πρόσωπα νέων εφοπλιστών όπως κατ’ εξοχήν είναι η πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση του δυναμικά ανερχόμενου κ. Μ. Ηλιόπουλου.

Οι δωρεές του διακεκριμένου Ελληνοκύπριου εφοπλιστή κ. Μάριου Ηλιόπουλου δεν έχουν, βέβαια, να κάνουν με την ματαιόδοξη προβολή, αλλά συνυφαίνονται πρωταρχικά με την ανάδειξη του εθνικού περιεχομένου τους και της εθνικής αποστολής τους.

Αυτό το βαθύ πατριωτικό νόημα της σπουδαίας δωρεάς του κ. Μάριου Ηλιόπουλου έγινε απόλυτα σαφές, άλλωστε, και στην μακρά συνάντηση που είχε ο Ελληνοκύπριος εφοπλιστής με την τουρκική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Για περισσότερα από τριάντα λεπτά, ο κ. Μ. Ηλιόπουλος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς και με τον πρώην Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι Τούρκοι πολιτικοί ηγέτες δεν έκρυψαν την ευχάριστη έκπληξή τους για την ευγενική χειρονομία του διαπρεπούς Ελληνοκυπρίου εφοπλιστή, με τον Τούρκο Πρόεδρο να δηλώνει ότι «θέλουμε τέτοιους ανθρώπους για την ανάπτυξη των μελλοντικών σχέσεων των δύο χωρών».

Στον εθνικό χαρακτήρα της δωρεάς προς τους άστεγους σεισμόπληκτους της γείτονος Χώρας επέμεινε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στην ιερή μνήμη του πατέρα του, που αισθάνθηκε υπερηφάνεια για αυτήν την υψηλή κίνηση. Ο Ελληνοκύπριος εφοπλιστής ανέφερε συγκεκριμένα: «Η πρωτοβουλία που πήρα έχει για μένα καθαρά εθνικό χαρακτήρα. Φυσικά, θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο γείτονα λαό που δοκιμάζεται, αλλά επιτελούμε και παράλληλα έναν εθνικό σκοπό. Είμαι βέβαιος ότι ο πατέρας μου θα είναι περήφανος για όσα έκανα».

Ως ένας αυθεντικά σύγχρονος εφοπλιστής, ο κ. Μ. Ηλιόπουλος δεν εμφορείται από παρωχημένες προσεγγίσεις στις σχέσεις με τον τουρκικό παράγοντα, αλλά κινείται μακριά από ακραία εθνικιστικά στερεότυπα και πολεμοχαρείς, όσο και λαϊκιστικά «εύκολα» ρητορικά αφηγήματα του παρελθόντος για την Τουρκία. Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος προσβλέπει στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς, στη βάση της ειλικρινούς ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων.

Χαρακτηριστική προς τούτο υπήρξε και η ταχύτητα με την οποία ο Ελληνοκύπριος εφοπλιστής όρισε τη συνάντησή του με τους Τούρκους ηγέτες, και ενδεικτική της σύγχρονης προσέγγισής του για την γειτονική χώρα είναι και η αναφορά του σε «εγκλωβισμούς που υπάρχουν στις πολιτικές ενέργειες και ρητορικές μίσους». Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος τόνισε πως «στις 14Φεβρουαρίου, την ημέρα της αγάπης, με βαθιά αγάπη προς τον πατέρα μου αλλά και το Αιγαίο, αποφάσισα να προβώ στη δωρεά του ενός εκατομμυρίου για τις άστεγες οικογένειες. Την επόμενη μέρα, προσγειώθηκα στην Άγκυρα και συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι αλήθεια πως και εκείνοι έμειναν έκπληκτοι με τη δωρεά και τη συνάντηση. Οι συζητήσεις έγιναν σε ένα αμοιβαία φιλικό κλίμα για το κοινό καλό των δύο χωρών. Οι ειρηνικές σχέσεις των δύο χώρων είναι προς όφελος της Ελλάδας και του Αιγαίου. Το καλό κλίμα ως απόρροια της κίνησης αλληλεγγύης που έκανε η Seajet είναι στρατηγικής σημασίας για το εθνικό καλό».

Η απόφαση για δωρεά 1 εκατομμυρίου στους Τούρκους αστέγους αποτελεί, εξάλλου, λογική συνέχεια της όλης «διπλωματίας των σεισμών», που αναπτύχθηκε με τόση επιτυχία κατά το τελευταίο διάστημα. Λόγοι πηγαίου και αυθόρμητου ανθρωπισμού και ανεπιτήδευτης αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους στην ανατολική όχθη του Αιγαίου κινητοποίησαν και ενεργοποιούν λαό και πολιτική ηγεσία στον τόπο μας. Σε αυτήν ακριβώς την προοπτική της συμπαράστασης και του ανθρωπισμού κινείται η δωρεά του διακεκριμένου εφοπλιστή.

Και ως ένας διαπρεπής της ελληνικής ακτοπλοΐας, ο κ. Ηλιόπουλος επιζητεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό στις αιγαιοπελαγίτικες θάλασσές μας, με πλήρη σεβασμό στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και σε ανοιχτή αντιπαράθεση με ποικίλα χρηματιστηριακά παιχνίδια. Η πρόσφατη κίνηση του κ. Μάριου Ηλιόπουλου να αντιπαρατεθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΜΙG υπηρετεί ακριβώς την υγιή επιχειρηματικότητα και προάγει το εθνικό καλό για την πατρίδα μας: «Έχω πάρει τις βασικές αρχές που πορεύομαι στη ζωή από τον πατέρα μου και αγαπάω το Αιγαίο και κυρίως τις Κυκλάδες πάρα πολύ για να τις αφήσω να γίνουν βορά χρηματιστηριακών παιχνιδιών. Η κίνηση-ματ που έκανα ήταν ακριβώς γι’ αυτό. Είμαστε στην ακτοπλοΐα της χώρας από το 1990 και δεν θα αφήσουμε όσους ασχολούνται με εταιρείες-φούσκες να καταστρέψουν ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο της χώρας», υποστήριξε εμφατικά και αποφασιστικά ο εφοπλιστής.

Το κεφάλαιο «Μάριος Ηλιόπουλος» για την ακτοπλοΐα και την πατρίδα μας γράφεται, λοιπόν, με χρυσά γράμματα τόσο στις υπέροχες θάλασσες του Αιγαίου Πελάγους, όσο και στον διεθνή περίγυρό μας, εκεί δηλαδή όπου τιμάται για τις δωρεές του και την προώθηση της διεθνούς συνεννόησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments