Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σταματάνε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εκτός από τις δύο περισσότερο πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό επαρχίες της Τουρκίας, την Καχραμανμαράς και τη Χατάι.

Σταματάνε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εκτός από τις δύο περισσότερο πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό επαρχίες της Τουρκίας, την Καχραμανμαράς και τη Χατάι. Δεκατέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, σταματούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη χώρα με εξαίρεση τις επαρχίες του Καχραμανμαράς και του Χατάι, ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, Afad.

«Σε μεγάλο αριθμό επαρχιών οι προσπάθειες ερευνών έχουν τελειώσει. Συνεχίζονται στις επαρχίες Καχραμανμαράς και Χατάι, σε περίπου 40 κτίρια», δήλωσε ο Γιούνους Σεζέρ, επικεφαλής της Afad.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο νότιο τμήμα της χώρας και στη Συρία και τον θάνατο 40.689 ανθρώπων στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Afad, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments