Focus

Ana Beatriz Barros: «Οι γυναίκες ζούμε σε μια εποχή που θα έπρεπε να επιλέγουμε να γίνουμε ό,τι θέλουμε»

Ana Beatriz Barros: «Οι γυναίκες ζούμε σε μια εποχή που θα έπρεπε να επιλέγουμε να γίνουμε ό,τι θέλουμε»

Πηγή Φωτογραφίας: GQ Portugal

«Ήθελα να είμαι μια πολύ παρούσα μητέρα. Ήθελα να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου. Και νιώθω τυχερή που είχα την δυνατότητα να το κάνω», εξηγεί

Το σούπερ μόντελ και πλέον μόνιμη κάτοικος Ελλάδας, μιλάει στο Marie Claire για το εκπληκτικό δώρο και τις προκλήσεις της μητρότητας, για την απόφασή της να μεγαλώσει τα παιδιά της στη χώρα μας, για το γεμάτο φίλους νέο σπίτι της και για τα επόμενα επαγγελματικά της όνειρα.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Beatriz Barros El Chiaty 🧿 (@anabeatrizbarrosofficial)

Είναι απλή και προσιτή σαν να μην έχουν μεσολαβήσει δεκαετίες δόξας και αστερόσκονης στην κορυφή του μόντελινγκ, λες και δεν πέρασε καιρός από τότε που ένας ατζέντης του πρακτορείου Elite την ανακάλυψε μόλις 13 χρόνων, ένα καλοκαίρι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Πρέπει να φύγω στις 5 γιατί δεν έχω νταντά για τα παιδιά σήμερα», μου λέει ο αλλοτινός Αγγελος της Victoria’s Secret και αυτόματα απαντώ «Σε καταλαβαίνω», κι ας ακούγεται εξωπραγματικό να μοιράζομαι το ίδιο άγχος της καθημερινής κούρσας να προλάβεις δουλειά, σπίτι και παιδιά με μια γυναίκα που θα υπέθετες ότι όλα αυτά τα έχει λυμένα.

Η Άνα Μπεατρίς Μπάρος, ωστόσο, είχε πάρει μια πολύ συνειδητή απόφαση όταν έγινε μητέρα των 5 και 3 ετών σήμερα αγοριών της. «Ήθελα να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου. Είμαι μια πολύ παρούσα μαμά: τα πηγαίνω και τα παίρνω από το σχολείο, περνάω πολύ χρόνο μαζί τους. Όταν παντρεύτηκα, στα 34, ήξερα ότι θα αφοσιωθώ στην οικογένεια. Οπότε χαμήλωσα ταχύτητα στην καριέρα μου συνειδητά και είμαι τυχερή που είχα τη δυνατότητα να το κάνω».

Μεγαλωμένη στο Ρίο με τους γονείς και τις δύο αδελφές της, η Μπάρος μπορεί να ανήκει σε εκείνη τη γενιά Βραζιλιάνων μοντέλων που ταυτίστηκαν με την πασαρέλα-υπερθέαμα της γνωστής μάρκας εσωρούχων και πρωταγωνίστησαν στις μεγαλύτερες καμπάνιες μόδας και ομορφιάς, όμως παρέμεινε προσγειωμένη και σε αναζήτηση των σταθερών αξιών. Αυτή τη σταθερά τη βρήκε στην προσωπικότητα του Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Καρίμ Ελ Σιάτι με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2016 στη Μύκονο, όπου και περνούσαν συχνά τα καλοκαίρια τους. Πριν από ένα χρόνο πήραν την απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο Καρίμ Ελ Σιάτι είναι γιος του Χαμίντ Ελ Σιάτι, του πανίσχυρου ιδρυτή και ισχυρού άνδρα του Travco Group, του επιχειρηματικού ομίλου που κυριαρχεί στην τουριστική αγορά της Αιγύπτου από το 1979. Με περισσότερες από 60 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Μέση Ανατολή, έναν στόλο από κρουαζιερόπλοια, πρωταγωνιστικό ρόλο στις αερομεταφορές, κατασκευαστικό κλάδο, κλάδο αγοροπωλησίας ακινήτων και μερίδιο στην αγορά ειδών πολυτελείας, το Travco Group είναι ένας από τους πιο ισχυρούς «παίκτες» στην αγορά της Αιγύπτου σήμερα.

Σύζυγος του Χαμίντ Ελ Σιάτι είναι η Θεοδώρα Θεοδώρου, γόνος οικογένειας Ελλήνων από την Αίγυπτο η οποία υπογράφει το αισθητικό αποτύπωμα των ξενοδοχείων και των άλλων ιδιοκτησιών του ομίλου. Αυτή ευθύνεται και για τις συχνές επισκέψεις του γιου και της κόρης της Tάνια Ελ Σιάτι στην Ελλάδα από νεαρή ηλικία.

Η οικογένεια Ελ Σιάτι συνδέεται με στενούς φιλικούς δεσμούς με πολλές ελληνικές εφοπλιστικές και επιχειρηματικές οικογένειες και πολλά μέλη της έχουν σπίτια στην Ελλάδα, στην «αθηναϊκή Ριβιέρα» και αλλού.

Ανάμεσα στους Έλληνες επώνυμους που απαρτίζουν το κύκλο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η πιο στενή φίλη τους είναι η Ευγενίας Νιάρχος, διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων που βρίσκεται εδώ και ημέρες στη χώρα μας για τη βάφτιση των παιδιών του Ευάγγελου Μπούση και του σχεδιαστή μόδας Πίτερ Ντούντας.

«Η Αθήνα είναι μία από τις αγαπημένες μας ευρωπαϊκές πόλεις. Αγαπώ την κουλτούρα, τους ανθρώπους της, το ότι οι Ελληνες ζουν γύρω από την οικογένεια, όπως οι Βραζιλιάνοι και οι Αιγύπτιοι. Επιπλέον, βρήκαμε εδώ καλά σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών. Περνάνε πολύ καλά στην Ελλάδα και αυτό μας κάνει χαρούμενους».

Τα νότια προάστια, που ίσως να της θυμίζουν κάπως τα παιδικά της χρόνια, έγιναν η βάση της ίδιας και της οικογένειάς της. «Ο καιρός είναι φανταστικός, με καθαρό ουρανό και ήλιο σχεδόν κάθε μέρα. Εχετε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου! Απολαμβάνω το ότι ζω δίπλα στη θάλασσα, κοντά στη φύση. Εξάλλου, η Αθήνα είναι σε ένα κεντρικό σημείο που σου επιτρέπει να ταξιδεύεις εύκολα παντού», τονίζει με ενθουσιασμό η Μπάρος, που προέρχεται από ένα ενδιαφέρον μείγμα από πορτογαλική, ιταλική, ισπανική και γερμανική καταγωγή. «Και το φαγητό είναι εκπληκτικό – μία από τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο! Αν θέλεις να τρέφεσαι σωστά, η Αθήνα είναι από τα μέρη όπου μπορείς να βρεις καλές και φρέσκες πρώτες ύλες».

Η νέα ελληνική ρουτίνα για τη 41χρονη Ανα περιλαμβάνει καθημερινή γυμναστική, πολλές βόλτες και δραστηριότητες με τα παιδιά, επισκέψεις σε μουσεία («υπάρχουν τόσα πολλά να δεις!»). Επίσης, παρακολουθεί την καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας μαζί με το σύζυγό της, λάτρη της τέχνης.

Εκείνο όμως που κάνει με την καρδιά της είναι να γεμίζει το νέο της σπίτι με κόσμο, να διοργανώνει δείπνα και βραδιές. «Εχουμε πολλούς φίλους εδώ. Είναι ένας υπέροχος τρόπος ζωής». Η ιδιότητα της οικοδέσποινας την ενέπνευσε να ονειρεύεται ένα νέο επαγγελματικό πλάνο.

View this post on Instagram

A post shared by @stylish_inspire

«Θα ήθελα να ξεκινήσω τη δική μου σειρά homewear, γιατί ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω περισσότερο είναι να καλώ κόσμο και να διοργανώνω δείπνα, αγαπώ το design, τα όμορφα αντικείμενα, να έχω το σπίτι μου γεμάτο ανθρώπους. Είναι ένα όνειρο, δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί, αλλά θα το ήθελα. Προς το παρόν θα συνεχίζω να εργάζομαι ως μοντέλο, αρκεί να μπορώ παράλληλα να έχω χρόνο για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου».

Η μητρότητα υπήρξε μέχρι στιγμής για την Μπάρος «το πιο μαγικό, το πιο θαυμαστό, το πιο ικανοποιητικό και απίστευτο ταξίδι, αλλά και η μεγαλύτερη πρόκληση. Οχι μόνο γιατί είναι δύσκολο να μεγαλώσεις παιδιά στο σημερινό κόσμο, αλλά και γιατί είναι δύσκολο να τα μεγαλώσεις για να γίνουν καλοί άνθρωποι. Με προβληματίζει συχνά αυτό. Ειδικά με τα social media ο κόσμος άλλαξε τόσο πολύ. Πρέπει να τους δείξεις το σωστό και το λάθος».

Μοιραία, η κουβέντα πηγαίνει σε άλλη μία μεγάλη αλλαγή, το μετά #metoo κόσμο του μόντελινγκ. Οπου τα συμπεριληπτικά πρότυπα ομορφιάς έχουν κάνει μέχρι και brands όπως η Victoria’s Secret να εφαρμόζει μια ακραία μεταστροφή: από τα φτερά και τα σέξι εσώρουχα των τέλειων σε αναλογίες Αγγέλων της πήγε σε καμπάνιες με γυναικείες «προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους».

Πώς νιώθει για όλα αυτά ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της θρυλικής παρέας των Αγγέλων που έλαμψαν στην πιο σέξι πασαρέλα του κόσμου, προτού αυτή γίνει παρελθόν; «Χαίρομαι. Είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή για τη μόδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει στον κόσμο σήμερα. Η διαφορετικότητα, το να εκπροσωπούνται διαφορετικοί τύποι ομορφιάς και σωματότυποι στη μόδα, είναι η σωστή κατεύθυνση. Είναι σημαντικό για όλους να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να συνδέονται με τα πρότυπα ομορφιάς. Από την άλλη πλευρά, εκτιμώ και την κλασική ομορφιά και νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους».

Κλείνουμε τη σύντομη κουβέντα μας με το τεύχος του Μαρτίου, που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένο στη νέα θηλυκότητα και τον επαναπροσδιορισμό της επιτυχίας.

«Νιώθω πολύ περήφανη και είναι μεγάλη τιμή για μένα που το Marie Claire με επέλεξε για το εξώφυλλο αυτού του τεύχους. Οι γυναίκες ζούμε πια σε μια εποχή που θα έπρεπε να μπορούμε να επιλέγουμε να γίνουμε ό,τι θέλουμε. Αν θέλουμε να γίνουμε γυναίκες καριέρας και να μην κάνουμε παιδιά να είναι ΟΚ, αν θέλουμε να κάνουμε και καριέρα και οικογένεια να μπορούμε να το κάνουμε, αν θέλουμε μόνο οικογένεια να είναι πάλι ΟΚ. Σημασία έχει να κυνηγάς το όνειρό σου και να μην ακούς πολλές γνώμες. Και να στηρίζουμε η μία την άλλη. Αυτή είναι η ευχή μου για την Ημέρα της Γυναίκας!».

Φοράει τα άνετα ρούχα της και ετοιμάζεται να φύγει: φαρδύ παντελόνι, βαμβακερό τοπ, μάλλινα Birkenstock. Το cover girl μεταμορφώνεται πάλι στην πολύ cool γυναίκα που είναι. Την επόμενη φορά ίσως μιλήσουμε στα ελληνικά. «Θα ξεκινήσω μαθήματα», μου λέει. «Θέλω πολύ να μάθω τη γλώσσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments