Global News

CBS: Οι Αμερικανοί πνίγονται στα χρέη του πλαστικού χρήματος

CBS: Οι Αμερικανοί πνίγονται στα χρέη του πλαστικού χρήματος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών αγωνίζεται να αποσπάσει κεφάλαια για έκτακτη ανάγκη λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate.

Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην έρευνα, ή το 36%, είπε στο Bankrate τον περασμένο μήνα ότι έχουν περισσότερα χρέη πιστωτικών καρτών από ό,τι αποταμιεύσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι υψηλότερο από το 22% των Αμερικανών στην ίδια κατάσταση πριν από ένα χρόνο.

«Είναι σαφές ότι η λιγότερο καλή οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικά υψηλού πληθωρισμού σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων, έχει επιβαρύνει τους Αμερικανούς», δήλωσε ο Μαρκ Χάμρικ, ανώτερος οικονομικός αναλυτής της Bankrate, στην έρευνα που δημοσιεύθηκε προχθές. «Πολλοί έχουν καταφύγει στο να αξιοποιήσουν τις αποταμιεύσεις έκτακτης ανάγκης τους εάν έχουν ή προσφεύγουν σε πιστωτική κάρτα ή κάποιο συνδυασμό».

Το να έχουμε ελάχιστα έως καθόλου χρήματα σε αποθέματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό σε μια εποχή που τα βασικά τρόφιμα και οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται και τα κράτη και οι οικονομίες έχουν εισέλθει σε ύφεση. Η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία, σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού, ανάγκασαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής να δαπανήσει το 2022 αυξάνοντας το επιτόκιο αναφοράς της για να επιβραδύνει την ανάπτυξη.

Η κίνηση σχεδόν αμέσως δημιούργησε υψηλότερο κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές με δάνεια αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια και υπόλοιπα πιστωτικών καρτών. Ένα ποσοστό ρεκόρ Αμερικανών πληρώνει περισσότερα από 1000 δολάρια το μήνα για το αυτοκίνητό τους, τώρα που τα επιτόκια δανείων αυτοκινήτων είναι άνω του 6% για καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments