Global News

Die Zeit: Σοσιαλδημοκράτες, Οικολόγοι και Αριστερά εναντίον γερμανικής «αριστεροδεξιάς»

Die Zeit: Σοσιαλδημοκράτες, Οικολόγοι και Αριστερά εναντίον  γερμανικής «αριστεροδεξιάς»

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών Χάμπεκ αποκαλεί τη συγκέντρωση «πολιτικά παραπλανητική». Άλλοι δεν έχουν σαφή οριοθέτηση προς τα δεξιά. Το γεγονός εξυπηρετεί πρωτίστως την προπαγάνδα του Πούτιν. Σημασία έχει ότι χθες στην Γερμανία διαδήλωσαν οι αριστεροί της Σάρα Βάκενχεντ με ακροδεξιούς.

Μετά από μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας την Παρασκευή, οι αντίπαλοι των περαιτέρω παραδόσεων όπλων θέλουν να βγουν στους δρόμους αυτό το Σάββατο. Η διαδήλωση στο Βερολίνο ξεκίνησε από την αριστερή πολιτικό Σάρα Βάκενχεντ και την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Άλις Σβάρτσερ. Ζητούν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Χθες συμμετείχαν 10.000 διαδηλωτές.  Οι διαδηλωτές προέρχονταν από διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα, από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά, και υπάρχουν φόβοι για συγκρούσεις.

Κορυφαίοι πολιτικοί από τους Πράσινους, το σοσιαλδημοκρατικό SPD και την Αριστερά έχουν αποστασιοποιηθεί από το μανιφέστο, το κάλεσμα γιαδιαδηλώσεις και τη συγκέντρωση. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε: «Όλοι όσοι είναι λογικοί και λογικοί θέλουν ειρήνη». Η Βάγκενκνεχτ και οι άνθρωποι που την ακολούθησαν ήθελαν να πουλήσουν κάτι ως ειρήνη που ένας «ιμπεριαλιστής δικτάτορας» επέβαλλε στην Ευρώπη. Εάν αυτό συμβεί, θα ήταν μια πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στις επόμενες χώρες. «Δεν είναι ειρήνη, είναι μια χίμαιρα που χτίζεται εκεί, παραπλανεί πολιτικά τον πληθυσμό», προειδοποίησε ο αντικαγκελάριος και πρώην αρχηγός των Πρασίνων.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, δήλωσε:

«Η άποψη της Σ. Βάκενχεντ δεν είναι δική μου». Κατά τη γνώμη του, θα ήταν καλό η προσφυγή να ήταν πιο διακριτή από τις ριζοσπαστικές τάσεις. Ωστόσο, ο έμπειρος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είπε επίσης ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τμήματα του πληθυσμού επιθυμούν μια ακόμη μεγαλύτερη εστίαση στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments