Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Βαθύτατη οδύνη και απέραντη θλίψη»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Βαθύτατη οδύνη και απέραντη θλίψη»

Πηγή Φωτογραφίας: EviaThema

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους»

«Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Kοιλάδα των Τεμπών.

Ακολούθως, τόνισε: «Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές».

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο.

«Βγήκα πριν λίγο από το νεκροτομείο, οι γονείς έχουν ανάγκη στήριξης και παρηγοριάς» – Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Λαρίσης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Όπως αναφέρει larissanet.gr αρχικά συναντήθηκε με συγγενείς επιβαινόντων στις μοιραίες αμαξοστοιχίες, οι οποίοι βρίσκονται στο Αμφιθέατρο του ΓΝΛ, όπου έχουν τη στήριξη από ειδικούς ψυχολόγους και από λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Στη συνέχεια – συνοδευόμενος από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρη Βλαχάκη – μεταβαίνει στην έδρα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη ανέφερε για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη:

«Με οδύνη και θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα από την σύγκρουση τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών. Η προσευχή μας και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και τους οικείους τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό των νοσοκομείων μας και ξέρουμε ότι ανταποκρίνονται θυσιαστικά στην κρίσιμη αυτή στιγμή.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του τραγικού αυτού συμβάντος.

Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων. Προσευχόμαστε σύντομα οι τραυματίες να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους, αλλά και οι συγγενείς των κεκοιμημένων να λάβουν την εξ ύψους παρηγορία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί, πως με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου όλες οι σημαίες των Ιερών Ναών θα κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη τριημέρου πένθους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments