Πολιτική

Μητσοτάκης στα Τέμπη: Αυτό που βιώνουμε ως χώρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία

Μητσοτάκης στα Τέμπη: Αυτό που βιώνουμε ως χώρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Στο σημείο της τραγωδίας όπου συγκρούστηκαν τα δυο τρένα στα Τέμπη, έφτασε λίγο μετά τις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημείο της τραγωδίας όπου συγκρούστηκαν τα δυο τρένα στα Τέμπη, έφτασε λίγο μετά τις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό συνοδεύει υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “Αυτό που βιώνουμε ως χώρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία” και συνέχισε λέγοντας “αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι πως θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας”.

Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας

Στη σύλληψη του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη ο οποίος είχε προσαχθεί λίγη ώρα μετά το τραγικό δυστύχημα, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Ακόμη, οι πιθανές διώξεις που μπορεί να ασκηθούν αφορούν και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Μητσοτάκης

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 36 νεκρούς. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Παρέμβαση Ντογιάκου για τα αίτια της τραγωδίας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη ΔασκαλόπουλοΥπενθυμίζεται ότι στους 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments