Πολιτική

Σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασεις καθήκοντος και του επέβαλε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασεις καθήκοντος και του επέβαλε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.Η ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.Η καταδίκη του πρώην υπουργού ήταν κατά πλειοψηφία, για τις καταγγελίες σε βάρος του απο την εισαγγελέα Ελένη Ράικου που αφορούσε σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αντιθέτως, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παράβαση καθήκοντος για δυο παραβάσεις καθήκοντος, σε βαρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βαρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν παραβρέθηκε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο και όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του είναι ασθενής, αντίθετα παρούσα είναι η κυρία Τουλουπάκη.

Επίσης, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου ζήτησαν να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς. Η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε να γίνουν αποδεκτά από το δικαστήριο τα επίμαχα δύο ελαφρυντικά.

Το Ειδικό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 8-5, αναγνώρισε στον κ. Παπαγγελόπουλο τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί η χρηματική ποινή των 1.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments