Global News

Le Figaro: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει «ληστρική αφαίμαξη» των φτωχών από τις πλούσιες χώρες

Le Figaro: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει «ληστρική αφαίμαξη» των φτωχών από  τις πλούσιες χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε επίσης από τις πλούσιες χώρες βοήθεια 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε τα «ληστρικά» επιτόκια που εφαρμόζουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές χώρες και την έκρηξη των τιμών της ενέργειας, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών στη Ντόχα. Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τις πλούσιες χώρες βοήθεια περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, «κολλημένες σε φαύλους κύκλους που κάνουν την ανάπτυξη δύσκολη, αν όχι αδύνατη».

« Η οικονομική ανάπτυξη είναι δύσκολη όταν οι χώρες έχουν έλλειψη πόρων, ακρωτηριάζονται από το χρέος και εξακολουθούν να παλεύουν με την ιστορική αδικία μιας άνισης απάντησης στον Covid – 19», είπε. Οι φτωχότερες χώρες έχουν επανειλημμένα καταγγείλει μια άδικη διανομή εμβολίων , που συγκεντρώνεται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

«Η καταπολέμηση μιας κλιματικής καταστροφής που δεν κάνατε τίποτα για να προκαλέσετε είναι αδύνατη όταν το κόστος του κεφαλαίου εκρήγνυται » και η οικονομική βοήθεια είναι « μόνο μια σταγόνα σε έναν κουβά», πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments