Global News

DW: Τραμπ εναντίον Ρεπουμπλικάνων

DW: Τραμπ εναντίον Ρεπουμπλικάνων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τους κορυφαία στελέχη του κόμματός του «ανόητα» κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας κοινοβουλευτικής ομάδας συντηρητικών Ρεπουμπλικάνων που ήταν προσαρμοσμένα σε αυτόν και την ανέλαβαν οι Τραμπιστές. Από την Deutsche Welle το θέμα.

Ο πρώην πρόεδρος επιβεβαίωσε τη θραύση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην ομιλία με την οποία έκλεισε τη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC), στην οποία έριξε πολλά βελάκια εναντίον συναδέλφων του πολιτικού σχηματισμού. Μέχρι τώρα, η CPAC θεωρείτο η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση των συντηρητικών στις ΗΠΑ, αλλά φέτος περιορίστηκε σε ένα φόρουμ Τραμπιστών χωρίς κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, και αυτό φάνηκε στα λόγια του Τραμπ. Υποστήριξε ότι στον σχηματισμό του κυριαρχούσαν, πριν έρθει στον Λευκό Οίκο, «ένα μάτσο νεοσυντηρητικοί, παγκοσμιοποιητές, φανατικοί ανοιχτά σύνορα και χαζοί…».

Σε άλλο σημείο, επέκρινε τις «εδραιωμένες πολιτικές δυναστείες και στα δύο κόμματα» και χλεύασε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Άνω Βουλή, Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος ήταν μεταξύ των απόντες. Ο Τραμπ απέτυχε να γεμίσει το αμφιθέατρο της CPAC, το οποίο φέτος δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με μια κύρια αίθουσα περισσότερο από μισοάδεια για τις περισσότερες από τις παρουσιάσεις. Μεταξύ του κοινού για την ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο και ο γιος του Εντουάρντο Μπολσονάρο, ομοσπονδιακός εκπρόσωπος, που είχαν μιλήσει πριν από τον Τραμπ.

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους πείστηκαν για τον Τραμπιστικό σκοπό, γέλασαν με τα αστεία του Ρεπουμπλικάνου ηγέτη και τον διέκοψαν σε πολλές περιπτώσεις με τις κραυγές και τις επευφημίες τους. Κατά τα λοιπά, ο Τραμπ πέρασε από μερικά από τα αγαπημένα του θέματα: επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη για τις πολυάριθμες έρευνες που άνοιξαν εναντίον του. Κατήγγειλε την παραπληροφόρηση επιτιθέμενος στις «ψευδείς ειδήσεις», όπως συχνά αναφέρεται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, αν και συχνά εξωραΐζει τις ομιλίες του με ψέματα, και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments