Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Η κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της, οι αμαρτίες είναι διαχρονικές

Άκης Σκέρτσος: Η κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της, οι αμαρτίες είναι διαχρονικές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Υπάρχει μια ισοπέδωση, έχουν γίνει πράγματα, το σύστημα τηλεδιοίκησης δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων

Εκφράζοντας αρχικώς τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ζήτησε «μια μεγάλη συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία, τις οικογένειες πρωτίστως, τους τραυματίες αυτού του τραγικού δυστυχήματος».

«Σε αυτή τη φάση πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να μιλάμε ως άνθρωποι και μετά ως πολιτικοί. Εγώ, προσωπικά, μιλώ και ως πατέρας και ως αδελφός όλων των θυμάτων αυτών. Όλοι βλέπουμε στα πρόσωπά τους τους δικούς μας ανθρώπους», είπε.

«Όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι»

Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός είναι συντετριμμένος, όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι». Τελικώς, «αφού κηδέψουμε τους νεκρούς μας, να προχωρήσουμε και στην αξιολόγηση των πεπραγμένων και των ευθυνών, και στην πολιτική αντιπαράθεση, όπως πρέπει να γίνει».

Για την επιστολή που απέστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Α. Σκέρτσος σημείωσε πως «η ελληνική κοινωνία ζητάει δύο πράγματα: το πρώτο είναι η κάθαρσηΑπαιτεί δικαιοσύνη η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί να κάθεται ήσυχος στην καρέκλα του κανείς που μπορεί να έχει το παραμικρό μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη διαχρονική αλληλουχία λαθών που έχουν γίνει. Συνεπώς, ο πρωθυπουργός πράττει το αυτονόητο. Ζητάει ο ίδιος συγγνώμη για το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στην κυβέρνηση, στο υπουργείο, στον ίδιο. Και, από εκεί και πέρα, ζητάει από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί με τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και κατεπείγουσες διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην ιστορία. Δεν κάνει καμία παρέμβαση, ζητάει και εκφράζει, νομίζω, το κοινό αίσθημα».

«Ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει πάρει πάνω του λάθη και διαχρονικές αμαρτίες»

Υπάρχει δε «μια τεράστια ειδοποιός διαφορά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα λάθη κατά τη διάρκεια της θητείας της αυτή η κυβέρνηση σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση, διαχρονικά με άλλες κυβερνήσεις. Η κυβέρνησηαυτή δεν αποποιείται την ευθύνη, ούτε θεωρεί ότι είναι αλάνθαστη ή άριστη, όπως θέλει να την αποκαλεί η αντιπολίτευση. Εμείς πιστεύουμε στην αξιολόγηση, πιστεύουμε στην αριστεία, πιστεύουμε ότι μόνο έτσι προοδεύουν οι κοινωνίες».

Εξάλλου, «ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος, διαχρονικά, έχει αναγνωρίσει και έχει πάρει πάνω του λάθη, ως οφείλει να κάνει κάθε ηγέτης. Δηλώνει συγγνώμη, βγαίνει μπροστά, παίρνει πάνω του διαχρονικές αμαρτίες. Ζητούμε από μια κυβέρνηση 3,5 χρόνων να λύσει αμαρτίες 40 και βάλε χρόνων. Για ένα κράτος που όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί. Γνωρίζουμε ότι είναι ο μεγάλος ασθενής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments