Ελλάδα

Τέμπη: Νέα εξέταση DNA ζητούν συγγενείς των θυμάτων [vid]

Τέμπη: Νέα εξέταση DNA ζητούν συγγενείς των θυμάτων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Συγγενείς των θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA καθώς υπάρχουν αμφιβολίες -λόγω των κλειστών φέρετρων που παρέλαβαν- αν όντως μέσα βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι

Συγγενείς των θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA καθώς υπάρχουν αμφιβολίες -λόγω των κλειστών φέρετρων που παρέλαβαν- αν όντως μέσα βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι, τόνισε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. «Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους.

Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε μιλώντας στο MEGA.

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εντολή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε ότι «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. Η πληροφορία είναι από τους γονείς να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA.

Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία.

Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments