Nέα της αγοράς

Μυτιληναίος: Νέα άνοδος της τιμής – στόχου από την Citi

Μυτιληναίος: Νέα άνοδος της τιμής – στόχου από την Citi

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου (upside) για την τιμή της μετοχής της Μυτιληναίος, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο σχεδόν διπλασιάσθηκε.

Σε σημαντική αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τον όμιλο Μυτιληναίος προέβη η Citi, μόλις εβδομάδα μετά την Wood.

Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου (upside) για την τιμή της μετοχής της Μυτιληναίος, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο σχεδόν διπλασιάσθηκε.

Στο νέο report που εκπόνησε η Citi ανέβασε σημαντικά την τιμή-στόχο, στα 30 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 26 ευρώ ανά μετοχή στην τελευταία της αξιολόγηση, διατηρώντας, σταθερά, τη σύσταση για BUY (αγορά).

Ειδικότερα οι αναλυτές της Citi στην τελευταία τους αξιολόγηση επικεντρώνονται σε τρεις βασικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ακόμα μία σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου Mytilineos για τη χρήση  2023.

Οι παράγοντες αυτοί είναι:

Εμπορική λειτουργία για πρώτη χρονιά της νέας μονάδας CCGT (826MW). Πρόκειται για τον νέο σταθμό CCGT, ισχύος 826MW, ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, στο Ενεργειακό Κέντρο της MYTILINEOS στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Επιτάχυνση της ωρίμανσης του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της MYTILINEOS, η οποία μόνο για το 2023 εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό 1GW νέων έργων ΑΠΕ

Σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η Εταιρεία για αυτή τη χρονιά, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κερδοφορίας του Τομέα των Μετάλλων για το 2023

Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις, οι αναλυτές της Citi υπολογίζουν ότι η Mytilineos θα αγγίξει τα 900 εκατ.ευρώ EBITDA το 2023 και θα ξεπεράσει τα 950 εκάτ.ευρώ το 2024, ενώ εκτιμά ότι η κερδοφορία EBITDA θα υπερβαίνει το 1 δισ.ευρώ στα επόμενα 2 έτη.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο report της Citi, η MYTILINEOS σε συνέχεια του μερίσματός του 2022 (1,2 ευρώ ανά μετοχή), εκτιμάται ότι θα διανείμει τουλάχιστον 1,5 ανά μετοχή για κάθε ένα από τα επόμενα τουλάχιστον 3 έτη, το οποίο μεταφράζεται σε 5,5 – 6,0% ετήσιας απόδοσης μερίσματος.

Οι αναλυτές της Citi επισημαίνουν ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο εξάμηνο,  υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα διαπραγματεύεται σε αρκετά χαμηλά mutliples, δηλαδή κατά 4,7 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για 6,1 φορές που ήταν ο μέσος όρος του 2020.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Citi θεωρεί ότι η τιμή της μετοχής της Mytilineos, σήμερα, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με σημαντική έκπτωση, της τάξης του 1,3 δισ.ευρώ, περίπου, δηλαδή 1,4 φορές του  EBITDA του 2023, ή αλλιώς η Mytilineos έχει περιθώριο ανόδου τουλάχιστον 9 ευρώ ανά μετοχή, από τα επίπεδα στα οποία διαμορφώνεται σήμερα.

Γεράσιμος Ζώτος/liberal.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments