Οικονομία

Σταϊκούρας: Σε εξέλιξη ομαλής υλοποίησης βρίσκονται τα δύο προγράμματα για τα ελληνικά drones

Σταϊκούρας: Σε εξέλιξη ομαλής υλοποίησης βρίσκονται τα δύο προγράμματα για τα ελληνικά drones

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για την ομαλή υλοποίηση των προγραμμάτων σχεδίασης και παραγωγής ελληνικών Drones μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την ομαλή υλοποίηση των προγραμμάτων σχεδίασης και παραγωγής ελληνικών Drones μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε εξέλιξη ομαλής υλοποίησης βρίσκονται τα δύο προγράμματα «Αρχύτας» και «Γρύπας», που έχει δρομολογήσει, χρηματοδοτεί και εποπτεύει το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία έχουν στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομων αεροχημάτων (drone) με συνεργασία της ΕΑΒ και των Πανεπιστημίων- Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πατρών (ΠΠ), Δημοκρίτειου Θράκης (ΑΠΘ) και Θεσσαλίας (ΠΘ).

Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ανά τρίμηνο ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία υλοποίησης των δύο προγραμμάτων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας

«Ι. Πρόγραμμα “Αρχύτας”. Η υλοποίησή του ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Το τελευταίο τρίμηνο:

  • α. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές τού υπό κλίμακα μοντέλου από τα αρμόδια στελέχη του ΑΠΘ.
  • β. Πραγματοποιήθηκε η Τελική Σύσκεψη Ανασκόπησης της Σχεδίασης (Critical Design Review- CDR), η οποία πιστοποίησε την ολοκλήρωση της Σχεδίασης.
  • γ. Ολοκληρώθηκε από την ΕΑΒ η συγκρότηση του ειδικού χώρου για την παραγωγή τόσο των δύο πρωτοτύπων όσο και για τη βιομηχανική γραμμή παραγωγής.
  • δ. Η ΕΑΒ έχει παραλάβει σημαντικό ποσοστό των απαιτούμενων υλικών και συσκευών, ενώ άλλα αναμένονται, αφού παρουσιάζουν καθυστερήσεις λόγω διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
  • ε. Η ΕΑΒ έκανε δοκιμαστική κατασκευή μικρού μέρους των απαιτούμενων καλουπιών, με σκοπό την επιβεβαίωση της σχεδίασής τους.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments