Διεθνή

Αινιγματική δήλωση του προέδρου των Λεπενιστών

Αινιγματική δήλωση του προέδρου των Λεπενιστών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για «συζητήσεις» στην Εθνοσυνέλευση αν η κυβέρνηση της Ελιζαμπέθ Μπορν επιλέξει την ειδική διαδικασία για την ψήφιση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης κάνει λόγο ο Τζορντάν Μπαρντελά

Για «συζητήσεις» στην Εθνοσυνέλευση αν η κυβέρνηση της Ελιζαμπέθ Μπορν επιλέξει την ειδική διαδικασία για την ψήφιση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης κάνει λόγο ο Τζορντάν Μπαρντελά, πουλέν της Μαρίν Λε Πεν στην ηγεσία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Συσπείρωση, υπενθυμίζει η Figaro, έχει ήδη καταθέσει προτάσεις μομφής, οι οποίες όμως δεν έχουν ψηφιστεί ποτέ από τις άλλες ομάδες. Η υπόθεση μιας διακομματικής συμφωνίας θα ήταν «προς το συμφέρον όλων των Γάλλων», δήλωσε.

Χωρίς πλειοψηφία, «αυτή η μεταρρύθμιση δεν έχει καμία εγγύηση ότι θα περάσει» , υπενθύμισε ο 27χρονος και πολλά υποσχόμενος πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος.

Για να μπορέσει να αποκτήσει την πλειοψηφία, το προεδρικό μακρονικό στρατόπεδο πρέπει να βρει περίπου σαράντα βοηθητικές ψήφους, ιδίως από το δεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικάνοι».

Η δήλωση αυτή εκλαμβάνεται ως αινιγματική. Το στρατόπεδο του προέδρου Μακρόν δεν πρόκειται να στηριχθεί σε ακροδεξιά στηρίγματα και αυτό το γνωρίζει η Ενικής Συσπείρωση, η οποία όμως επιχειρεί να αναβαθμιστεί πολιτικά μέσα από κινήσεις και δηλώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments