Διεθνή

Η Ουκρανία καταρρίπτει κινεζικό drone

Η Ουκρανία καταρρίπτει κινεζικό drone

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Vadym Sarakhan

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατέρριψαν ένα κινεζικό drone στην περιοχή του Ντονέτσκι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN.

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατέρριψαν ένα κινεζικό drone στην περιοχή του Ντονέτσκι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε, κατά το σχετικό ρεπορτάζ, το περασμένο Σάββατο από τον ουκρανικό στρατό. Το συγκεκριμένο drone πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο. Για αυτόν τον λόγο, η κατάρριψή του δεν χρειάσθηκε αεροπλάνα, αλλά απλά Καλάσνικοφ τύπου ΑΚ – 47 και με την πτώση του δημιουργήθηκε στο έδαφος κρατήρας.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν τύπου Mugin – 5 και κατασκευάζεται στην ανατολική ακτή της Κίνας, στο λιμάνι τα πόλης Σιεν. Η εταιρεία ονομάζεται Mugin Limited και, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, επιβεβαίωσε την κατασκευή του εν λόγω drone.

Το οπλισμένο εμπορικό drone δεν είχε κάμερα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση και ουσιαστικά το κάνει παρόμοιο με μια «κουτή βόμβα», σύμφωνα με τον Κρις Λίνκολν – Τζονς, έναν απόστρατο αξιωματικό του βρετανικού στρατού και ειδικό στις μάχες με drone, που μίλησε στον σταθμό και ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτό το ιδιαίτερο drone που εξετάζουμε θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αν είχε μια αξιοπρεπή κάμερα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments