Διεθνή

HDP και Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς

HDP και Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: Deutsche Welle/anfdeutsch.com

Το φιλοκουρδiκό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) θα συμμετάσχει στις εκλογές πιθανότατα υπό το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς, λόγω του κινδύνου να κλείσει, όπως αναφέρουν σημερινές πηγές.

Το φιλοκουρδiκό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) θα συμμετάσχει στις εκλογές πιθανότατα υπό το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς, λόγω του κινδύνου να κλείσει, όπως αναφέρουν σημερινές πηγές. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί σε ανώτατη κομματική συνεδρίαση του HDP στις 15 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το Κόμμα των Λαών (HDP) έλαβε την απόφαση να πάρει μέρος στις εκλογές κάτω από την ομπρέλα του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς, καθώς αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κλείσει, με απόφαση του καθεστώτος.

Το κόμμα θα οριστικοποιήσει την απόφασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου. Τα στελέχη του κόμματος έχουν τη γνώμη ότι ακόμη και 1% κίνδυνος κλεισίματος «δεν μπορεί να αναληφθεί», γι’ αυτό τάσσονται υπέρ της μετάβασης στις εκλογές υπό άλλο κόμμα. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της γειτονικής χώρας κατέταξε πρόσφατα το Πράσινο Αριστερό Κόμμα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές στις 14 Μαΐου. Όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να υποβάλουν τους καταλόγους υποψηφίων βουλευτών στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο έως τις 10 Απριλίου.

Μόλις μια ημέρα μετά από αυτή την προθεσμία, στις 11 Απριλίου, οι συμπροεδρεύοντες του HDP θα υποβάλουν προφορική υπεράσπιση στο Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της αναστολής λειτουργίας του κόμματος.

Στη συνέχεια, ο εισηγητής του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα οριστικοποιήσει και θα υποβάλει την έκθεσή του στα ανώτατα μέλη του δικαστηρίου. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα καθορίσει ημερομηνία για να συζητηθεί η υπόθεση κλεισίματος και να αποφανθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments