Οικονομία

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 5 εκατ. ένοικοι με χρέη δισεκατομμυρίων

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 5 εκατ. ένοικοι με χρέη δισεκατομμυρίων

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, περισσότερα από 5 εκατ. νοικοκυριά της χώρας δεν έχουν καταφέρει να καταβάλλουν το ενοίκιο.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ενοικιαστές εξακολουθούν να οφείλουν σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη ενοικίων.

Τα στοιχεία του «National Equity Atlas» αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο, οι οφειλέτες ενοικιαστές χρωστούν 2.094 δολάρια.

Ευτυχώς, η υγειονομική κρίση οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς νέων προστατευτικών μέτρων για τους ενοικιαστές που αγωνίζονται, ορισμένα από τα οποία παραμένουν σε ισχύ.

«Σε ορισμένες πόλεις, μπορεί να υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια για ενοικίαση ή δωρεάν νομική βοήθεια, καθώς και κοινοτικές οργανώσεις και ενοικιαστές που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους και τις πιθανές λύσεις τους», δήλωσε ο Jacob Haas, ειδικός στην έρευνα στο Eviction Lab.

Εξετάστε τις επιλογές σας για ενίσχυση ενοικίου

Τα περισσότερα προγράμματα βοήθειας για ενοικίαση που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν πλέον κλείσει, αλλά ορισμένα εξακολουθούν να δέχονται αιτήσεις. Στον ιστότοπο του Εθνικού Συνασπισμού Κατοικίας Χαμηλού Εισοδήματος, υπάρχει ένας οδηγός ανά πολιτεία που προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι ενοικιαστές θα πρέπει να παρακολουθούν τις ευκαιρίες βοήθειας για ενοικίαση που έχουν στη διάθεσή τους και να κάνουν αίτηση γρήγορα όταν δουν μια ανοιχτή, λένε οι συνήγοροι.

Στις 14 Μαρτίου, το «Texas Rent Relief Program» άρχισε να δέχεται αιτήσεις για βοήθεια, αλλά όπως αναφέρει επειδή μέσα σε 24 ώρες τα αιτήματα έγιναν αμέτρητα, διεκόπη το σύστημα, καθώς η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη.

Εξοικείωση με τα δικαιώματα

Αξίζει να ερευνηθούν τα δικαιώματα του κάθε ενοικιαστή ενός ακινήτου, τονίζουν οι ειδικοί.

Σε ορισμένες πόλεις για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες έχουν περιορισμό σχετικά με την απότομη αύξηση του ενοικίου. Εάν αντιμετωπίζετε έξωση λόγω παράνομης αύξησης, αξίζει να γνωρίζετε ότι καλύπτεστε νομικά.

Μια μελέτη στη Νέα Ορλεάνη διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 65% των ενοικιαστών χωρίς νομική εκπροσώπηση εκδιώχθηκαν, σε σύγκριση με μόλις 15% εκείνων που είχαν μαζί τους δικηγόρο στην ακρόαση.

Εάν λοιπόν ο ιδιοκτήτης σας αποφάσισε να σας εκδιώξει, οι υποστηρικτές της στέγασης συνιστούν να βρείτε άμεσα έναν δικηγόρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments