Global News

Die Zeit: Η τιμή του χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους

Die Zeit: Η τιμή του χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους

Πηγή Φωτογραφίας: Manager Magazin

Η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα προκαλεί άνοδο της τιμής του χρυσού. Η ουγκιά του πολύτιμου μετάλλου κέρδισε περισσότερα από 100 δολάρια μόνο αυτή την εβδομάδα. Ο χρυσός αποδεικνύεται λαμπρή επένδυση.

Λόγω της αβεβαιότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι επενδυτές στρέφονται όλο και περισσότερο στον χρυσό ως επένδυση. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο. Αργά το απόγευμα, μια ουγγιά του πολύτιμου μετάλλου – περίπου 31,1 γραμμάρια – διαπραγματευόταν στα 1.965 δολάρια στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτό είναι περίπου 2,3% περισσότερο από ό,τι το πρωί. Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά περισσότερο από 100 δολάρια. Υπολογισμένη σε ευρώ, η τιμή αυξήθηκε επίσης σημαντικά. Πιο πρόσφατα, η ουγκιά κόστιζε 1.842 ευρώ.

Ως επένδυση, ο χρυσός θεωρείται ανθεκτικός στην κρίση. Ωστόσο, οι υποστηρικτές των καταναλωτών προειδοποιούν επίσης για μερικές φορές σοβαρές διακυμάνσεις των τιμών. Ως εκ τούτου, το κέντρο συμβουλών καταναλωτών NRW συνιστά να επενδύσετε το πολύ ένα μικρό ποσοστό των περιουσιακών σας στοιχείων σε χρυσό. Το φόντο της σημερινής αύξησης της τιμής του χρυσού είναι η τραπεζική κρίση. Η τράπεζα της Silicon Valley κατέρρευσε πριν από μια εβδομάδα, αφού οι πελάτες είχαν αποσύρει τις καταθέσεις τους μαζικά. Η First Republic Bank  έπρεπε να υποστηριχθεί από έντεκα μεγάλες τράπεζες με 30 δισ. δολάρια. Επιπλέον, η Credit Suisse παλεύει με την απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των πελατών.

Η Barbara Lambrecht, εμπειρογνώμονας σε πολύτιμα μέταλλα στην Commerzbank, δήλωσε ότι το πώς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται η τιμή του χρυσού εξαρτάται πρωτίστως από την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την απόφασή της την Τετάρτη. «Εάν η κατάσταση στην αγορά έχει ηρεμήσει μέχρι τότε και η Fed ταυτίσει ταυτόχρονα την ανάγκη για περαιτέρω δράση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ο χρυσός είναι πιθανό να επιστρέψει μερικά από τα πρόσφατα κέρδη του», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments