Πολιτική

Εισαγγελία Εφετών: Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση και στην πρώην και νυν σύζυγό του

Εισαγγελία Εφετών: Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση και στην πρώην και νυν σύζυγό του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύμφωνα με τα πορίσματα των δικαστικών αρχών εντοπίστηκαν ανακρίβειες στις δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2019 και το 2021 του ανεξάρτητου βουλευτή

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του απαγγέλθηκαν σε ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρενθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Πάτση. Η νυν κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία δια παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των δικαστικών αρχών εντοπίστηκαν ανακρίβειες στις δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2019 και το 2021 του ανεξάρτητου βουλευτή.

Ειδικότερα, ο κ. Πάτσης κατηγορείται για ανακριβείς-ελλιπεις δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς δεν καταχώρησε το 2019 πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Επιπλέον, στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Όσο αφορά το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με έδρα στην Κύπρο.

Η υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments