Διεθνή

Σι: Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας απέναντι στην Ουκρανία

Σι: Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας απέναντι στην Ουκρανία
Την εκτίμησή του ότι, στην παρούσα συνθήκη, η ενδεδειγμένη πολιτική ως προς τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η διαπραγμάτευση, υποστηρίζει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Την εκτίμησή του ότι, στην παρούσα συνθήκη, η ενδεδειγμένη πολιτική ως προς τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η διαπραγμάτευση, υποστηρίζει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος εκτιμά πως, με αυτόν τον τρόπο, η Κίνα κινείται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι στο θέμα της ουκρανικής διευθέτησης, η χώρα του καθοδηγείται από τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και ότι αυτό υποδηλώνει μια αμερόληπτη θέση.

«Στην ουκρανική διευθέτηση, καθοδηγούμαστε σταθερά από τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τηρούμε μια αντικειμενική και αμερόληπτη θέση», δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, το κινεζικό σχέδιο διευθέτησης στοχεύει «να προωθήσει ενεργά τη συμφιλίωση και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις».

«Η θέση μας βασίζεται στην ίδια την ουσία του ζητήματος και στην αλήθεια», τόνισε ο επικεφαλής της Κίνας.

«Είμαστε πάντα υπέρ της ειρήνης και του διαλόγου», πρόσθεσε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με τον Κινέζο ηγέτη, υπολογίζει στη «διατήρηση επαφών με τον Πούτιν σε διάφορους τομείς».

Ο Σι αναφέρεται στην εμπορική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που έκανε ο Πούτιν, λέγοντας πως θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του εμπορίου πρώτων υλών, ηλεκτρονικών και ενέργειας.

Αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ανθρωπιστικών δεσμών, ο Σι έκανε επίσης λόγο για το ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου σχετικά με την Ουκρανία.

Η δήλωση αυτή, ότι δηλαδή η Κίνα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, φαίνεται να αποτελεί μια συγκεκαλυμμένη κριτική της Δύσης, επειδή αυτή προμήθευσε την Ουκρανία με όπλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments