Πολιτική

Χατζηδάκης: Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα

Χατζηδάκης: Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να τον εξυγιάνεις ως δημόσιο οργανισμό και μέχρι στιγμής δεν τα καταφέραμε και ως πολιτικό σύστημα και ως ΝΔ», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΟΣΕ ήταν και παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να τον εξυγιάνεις ως δημόσιο οργανισμό και μέχρι στιγμής δεν τα καταφέραμε και ως πολιτικό σύστημα και ως ΝΔ», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. «Είναι μία σκυταλοδρομία, στην οποία, εάν όλοι οι δρομείς δεν τρέξουν δεν υπάρχει στο τέλος αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χαζηδάκης ανέφερε ότι εκτός από την τηλεδιοίκηση «υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμάται: η διοικητική και εργασιακή κουλτούρα στον ΟΣΕ. Εκεί είναι οι ευθύνες και εκεί χρειάζεται παρέμβαση», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που έχει ανάγκη ο ΟΣΕ στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο τα σύγχρονα συστήματα, αλλά και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως το αυστηρό management και ο αυστηρός σχεδιασμός όλου του συστήματος, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΛΠ ακόμη και του Μετρό της Αθήνας, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «όποιες αφηγήσεις και να υπάρξουν, η τραγωδία είναι εκεί και επισκιάζει τα πάντα».

«Η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Δεν κομπάζουμε για αυτό. Ήταν αυτονόητο. Από την άλλη πλευρά όμως δεν βλέπουμε αντίστοιχο πνεύμα», τόνισε. «Πάντως αν ψάξει κανείς για το αλάθητο, το έχει ο πάπας και ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments