Global News

Guardian: Για τέταρτη φορά παρατάθηκε η παραμονή του Άντριου Τέιτ στη φυλακή

Guardian: Για τέταρτη φορά παρατάθηκε η παραμονή του Άντριου Τέιτ στη φυλακή

Πηγή Φωτογραφίας: Vi Unge

Ο διχαστικός influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κρατείται ως ύποπτος για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία ανθρώπων.

Ρουμανικό δικαστήριο αποφάσισε για τέταρτη φορά να παρατείνει κατά 30 ημέρες την προληπτική σύλληψη του Άντριου Τέιτ,  του διχαστικού παράγοντα επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κρατείται ως ύποπτος για οργανωμένο έγκλημα και εμπορία ανθρώπων, δήλωσε αξιωματούχος. Ο 36χρονος Τέιτ, Βρετανοαμερικανός πολίτης που έχει 5,4 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, συνελήφθη αρχικά στα τέλη Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι,   μαζί με τον αδελφό του, Τριστάν, και δύο Ρουμάνες. Κανένας από τους τέσσερις δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα. Η Ramona Bolla, εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, DIICOT, είπε ότι ένας δικαστής στο δικαστήριο του Βουκουρεστίου συμφώνησε την Τετάρτη σε αίτημα των εισαγγελέων να κρατηθούν και οι τέσσερις υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνες. Μπορούν να κρατηθούν για 180 ημέρες κατ  ανώτατο όριο χωρίς να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

Η απόφαση της Τετάρτης ήρθε αφού δικαστήριο του Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα απέρριψε αίτημα εγγύησης από τον Άντριου Τέιτ, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της παράτασης της Τετάρτης, όπως έκανε κατά των τριών προηγούμενων παρατάσεων 30 ημερών, τις οποίες έχασε όλες. Αν χάσουν την έφεση κατά της απόφασης της Τετάρτης, και οι τέσσερις θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τα τέλη Απριλίου. Ο Tate, επαγγελματίας kickboxer που ζει στη Ρουμανία από το 2017, είχε στο παρελθόν αποκλειστεί από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για έκφραση μισογυνικών απόψεων και ρητορικής μίσους. Έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι Ρουμάνοι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξεις και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεσή τους είναι μια πολιτική συνωμοσία που έχει σχεδιαστεί για να τον φιμώσει.

Την Τετάρτη, μια ανάρτηση εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Tate στο Twitter που έγραφε: «Όλη μου η ζωή ήταν πόλεμος. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εμένα και όλων των άλλων. Έχω σημάδια από μαχαίρι. Έχω κάνει 87 επαγγελματικούς αγώνες. Τώρα είμαι σε μια ρουμανική φυλακή. Πετυχαίνω και πετυχαίνω ανεξάρτητα. Και αυτός είναι ο λόγος που όταν μιλάω, ο κόσμος ακούει. Οι ήρωες χτίζονται στον πόλεμο». Η DIICOT ανέφερε σε δήλωσή της μετά τις συλλήψεις του Δεκεμβρίου ότι εντόπισε έξι θύματα στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπων που φέρεται να υποβλήθηκαν σε «πράξεις σωματικής βίας και ψυχικού εξαναγκασμού» και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από μέλη της φερόμενης εγκληματικής ομάδας. Το πρακτορείο είπε ότι τα θύματα παρασύρθηκαν με προσχήματα αγάπης και αργότερα εκφοβίστηκαν, τέθηκαν υπό παρακολούθηση και υποβλήθηκαν σε άλλες τακτικές ελέγχου, ενώ εξαναγκάζονταν να εμπλέκονται σε πορνογραφικές πράξεις για το οικονομικό όφελος της εγκληματικής ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments