Διεθνή

«Δεν είπα ποτέ ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων»

«Δεν είπα ποτέ ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται πως είπε το παραμικρό ψέμα στους συναδέλφους του βουλευτές

Ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται πως είπε το παραμικρό ψέμα στους συναδέλφους του βουλευτές, οι οποίοι διατηρούν πάντοτε το δικαίωμα να εξαναγκάσουν τον Borris να ζητήσει συγγνώμη ή να πάρουν προσωρινά μέτρα εναντίον του.

Ιδιαίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε ότι είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με το σκάνδαλο του Partygate σε έναν μαραθώνιο – και μερικές φορές έντονα φορτισμένο – για τη συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Η διακομματική επιτροπή προνομίων, υπό την προεδρία της βουλεύτριας των Εργατικών, Χάριετ Χάρμαν, εξετάζει εάν ο πρώην πρωθυπουργός παραπλάνησε εν γνώσει του το κοινοβούλιο σχετικά με τα περίφημα πάρτι που παραβίαζαν την COVID-19 στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν έκανε δηλώσεις για τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.

Αφού ορκίστηκε στη Βίβλο του Βασιλιά Τζέιμς κατά την έναρξη μιας τρίωρης ανάκρισης, ο Τζόνσον είπε στην επιτροπή: «Είμαι εδώ για να σας πω, με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν είπα ψέματα. στο σπίτι», προσθέτοντας πως «όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις, έγιναν καλόπιστα και με βάση αυτά που ήξερα και πίστευα τότε».

Η επιτροπή προνομίων ανέφερε ότι ο Τζόνσον – ο οποίος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προσωρινή απαγόρευση των Commons ή να αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές – μπορεί να παραπλάνησε τη Βουλή πολλές φορές, με μια σειρά δηλώσεων στο αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης για το Partygate.

Τότε, είχε τονίσει ότι οι οδηγίες για την COVID-19 ακολουθούνταν «εντελώς» στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια των εν λόγω συγκεντρώσεων, δηλώνοντας αργότερα ότι «οι κανόνες τηρούνταν ανά πάσα στιγμή».

Ο Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε την επιτροπή να παράσχει περαιτέρω στοιχεία ότι εν γνώσει του είχε παραπληροφορήσει τους βουλευτές για το τι συνέβη στην Ντάουνινγκ Στριτ. «Το διερευνάτε αυτό για περισσότερους από 10 μήνες… Δεν βρήκατε τίποτα που να δείχνει ότι είχα προειδοποιηθεί εκ των προτέρων ότι τα γεγονότα στην Ντάουνινγκ Στρητ ήταν παράνομα».

Ο Τζόνσον αναγνώρισε ότι η διατήρηση της «τέλειας» κοινωνικής απόστασης στις περιορισμένες συνθήκες της Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήταν δυνατή ανά πάσα στιγμή, καθώς πιέστηκε επανειλημμένα να αλλάξει ελαφρώς τους τότε ισχύοντες κανόνες.

Περιέγραψε μια συγκέντρωση, στην οποία φωτογραφήθηκε να σηκώνει ένα ποτήρι με αρκετούς συναδέλφους, ως «απαραίτητη για εργασιακούς λόγους» σύμφωνα με τους κανόνες που ίσχυαν εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο να ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό για την σκληρή δουλειά του. «Οι άνθρωποι που λένε ότι κάναμε πάρτι σε lockdown απλά δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε», συμπλήρωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος προς τα μέλη της Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments