Ελλάδα

Ημέρα εθνικού αναστοχασμού για την Ελλάδα και τους Έλληνες

Ημέρα εθνικού αναστοχασμού για την Ελλάδα και τους Έλληνες

Πηγή Φωτογραφίας: e-evros.gr//eurokinissi

Την κορυφαία διττή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα γιόρτασε σήμερα ο Ελληνικός λαός με αισθήματα ταπεινότητας και υπερηφάνειας.

Την κορυφαία διττή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα γιόρτασε σήμερα ο Ελληνικός λαός με αισθήματα ταπεινότητας και υπερηφάνειας.

Η αρχή της λαμπρής ημέρας για την Ελληνορθοδοξία έγινε με την επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ιδιαίτερα, το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε το πρόγραμμα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών, καθώς εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, η οποία και φέτος ήταν μεγαλειώδης.

Την ίδια στιγμή στη Λεωφόρο Αμαλίας τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder 1A3, και τα άρματα Λέοπαρντ και τα Μ117, προκάλεσαν τον έντονο θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων κόσμου που παρακολούθησαν την παρέλαση.

Η γη εσείστη στην κυριολεξία από το πέρασμα των βαρέων αρμάτων μάχης που πέρασαν μπροστά από την Πολιτειακή, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και τους θεατές που καταχειροκροτούσαν.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας»

Τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την παρέλαση παρακολούθησε και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Γεωργαλάς.

Μετά το τέλος της παρέλασης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό, ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία μετά από 400 χρόνια τουρκικού ζυγού, μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης. Με τη σημερινή λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία. Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά!».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαραίτητος ο εθνικός αναστοχασμός»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό».

Η σημερινή ημέρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ημέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι που κατανέμονται στην εθνική άμυνα προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι όμως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε εθνική ανεξαρτησία που είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».

«Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments