Διεθνή

Γιατί η Ρωσία ψάχνει 400.000 συμβασιούχους στρατιώτες

Γιατί η Ρωσία ψάχνει 400.000 συμβασιούχους στρατιώτες

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το Κρεμλίνο έχει βάλει στο συρτάρι τα σχέδια για νέα επίθεση στην Ουκρανία την άνοιξη, αφού δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει πολλά εδάφη και θα επικεντρωθεί στο να αντιμετωπίσει μια νέα προώθηση των δυνάμεων του Κιέβου, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Έχοντας ετοιμαστεί για μια μακρά σύγκρουση, το Κρεμλίνο επιδιώκει να στρατολογήσει έως και 400.000 συμβασιούχους στρατιώτες φέτος για να αναπληρώσει τις δυνάμεις του, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται άτομα με γνώση του σχεδιασμού και τα οποία μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φιλόδοξη εκστρατεία στρατολόγησης θα επιστρέψει στη Μόσχα να αποφύγει άλλη μια υποχρεωτική επιστράτευση, καθώς εντείνεται η εκστρατεία για την επανεκλογή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αργότερα φέτος.

Η επιστράτευση του περασμένου φθινοπώρου κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και προκάλεσε τη φυγή έως και ενός εκατομμυρίου Ρώσων από τη χώρα.

Παρά τις δυσκολίες στο πεδίο της μάχης και τις πολιτικές προκλήσεις, ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι είναι βέβαιος ότι η Ρωσία θα μπορέσει να υπερτερήσει των υποστηρικτών της Ουκρανίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, στοιχηματίζοντας ότι αν οι δυνάμεις του είναι σε θέση να αποτρέψουν άλλη μια ώθηση των ουκρανικών στρατευμάτων τους επόμενους μήνες, η υποστήριξη προς το Κίεβο θα αποδυναμωθεί.

Για να αναπληρώσει και να διευρύνει τις δυνάμεις της, η Ρωσία έχει αρχίσει την εκστρατεία στρατολόγησης συμβασιούχων οπλιτών, οι οποίοι υπηρετούν για έως και αρκετά χρόνια έναντι αμοιβής. Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόχος της προσέλκυσης 400.000 επαγγελματιών στρατιωτών φέτος είναι πιθανότατα μη ρεαλιστικός.

Πηγή: Bloomberg

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments