Global News

CNBC: Ασταθές το θεμέλιο οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας

CNBC: Ασταθές το θεμέλιο οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας

Πηγή Φωτογραφίας: Outlook India

Το θεμέλιο της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας δεν είναι αρκετά στέρεο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, προειδοποιώντας για πιθανές δευτερογενείς επιπτώσεις από τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα.

Ορισμένες χώρες πρέπει να παίξουν μια πράξη εξισορρόπησης καθώς προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις οικονομίες, τις τιμές και τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους, δήλωσε ο Han Wenxiu, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του κόμματος για χρηματοοικονομικές υποθέσεις, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από στασιμοπληθωρισμό. Τέτοιοι κίνδυνοι προκύπτουν καθώς πολλές ανεπτυγμένες χώρες συσφίγγουν επιθετικά τη νομισματική τους πολιτική, προκαλώντας προβλήματα στις τράπεζες, φέρνοντας προβλήματα στο εξωτερικό χρέος και αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, τόνισε στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας που οργανώθηκε από την κυβέρνηση, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες.

Ως αποτέλεσμα, οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού αντιμετωπίζουν αναδιάρθρωση. «Το θεμέλιο της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας δεν είναι ακόμη αρκετά στέρεο», είπε ο Χαν. Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Κίνας ανέκαμψε από την ύφεση του COVID-19 αφού η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη στρατηγική της για μηδενικό COVID-19 στα τέλη του περασμένου έτους. Η Κίνα είναι πεπεισμένη ότι θα επιτύχει τον ετήσιο στόχο οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 5%, είπε ο Han. Είπε ότι ο στόχος ανάπτυξης έλαβε υπόψη την ανάγκη επέκτασης της απασχόλησης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων, καθώς και την πιθανή αναπτυξιακή ικανότητα και διάφορες δυσκολίες. Η Κίνα δεν έχει εμφανή πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό αυτή τη στιγμή και έχει σχετικά μεγάλο περιθώριο ελιγμών στη νομισματική πολιτική, είπε.

Ο Χαν ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα συνεχίσει να επεκτείνει την πρόσβαση στην αγορά και να καλωσορίσει τις ξένες επενδύσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Κίνα καλωσορίζει εταιρείες από όλες τις χώρες να έρθουν και να επενδύσουν και αναμένει από τις ξένες εταιρείες να έχουν μακροπρόθεσμη άποψη και να αναπτυχθούν εκτενώς στην αγορά", συμπλήρωσε ο Χαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments