Κόσμος

Bloomberg: Μάρτυρες των προβλημάτων που επιφέρουν οι κυβερνητικοί συνασπισμοί οι Ευρωπαίοι

Bloomberg: Μάρτυρες των προβλημάτων που επιφέρουν οι κυβερνητικοί συνασπισμοί οι Ευρωπαίοι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συχνές οι κρίσεις σε χώρες με κυβερνητικούς συνασπισμούς

Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια του καγκελαρίου  Όλαφ Σολτς, να αποκλιμακώσει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ τους, και να λύσει προβλήματα που έχουν προκύψει και σχετίζονται με το Περιβάλλον και τον Προϋπολογισμό.

Βασικός στόχος της συνεδρίασης, όμως, είναι να πείσει πως μετά από 15 μήνες διακυβέρνησης, ο συνασπισμός δεν έχει αχρηστευθεί.

Η τρικομματική κυβέρνηση του Καγκελάριου Olaf Scholz αποτελείται από το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και τους Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP). Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν πως μάλλον δεν θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή πολιτικές που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση της Γερμανίας σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένη οικονομία.

Ένα από τα βασικά προβλήματα, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι πως ο Scholz αφιερώνει πολύ χρόνο και κόπο ώστε να κρατήσει ενωμένη τη συμμαχία στην στήριξή προς την Ουκρανία. Συχνά ο Καγκελάριος προκαλεί δυσαρέσκεια λόγω των καθυστερήσεων που επιφέρει αυτή η συμμαχία στη λήψη αποφάσεων.  Ενώ παράλληλα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ολοένα και μεγαλύτερες αξιώσεις της Κίνα, οι οποίες έχουν διαταράξει την επιχειρηματικότητα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος δηλώνει πως οι διαφωνίες ανάμεσα στα τρία κόμματα είναι αναμενόμενες και μιλά για το καθήκον που έχουν αναλάβει να εκσυγχρονίσουν τη χώρα, να θέσουν τέλος στην ακινησία πολλών ετών και δεκαετιών και να διασφαλίσουν την προώθηση των φιλόδοξων στόχων τους, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής νόμων και κανονισμών – σε μεγάλη κλίμακα.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν την Τρίτη, όταν ο Robert Habeck, Υπουργός Οικονομίας των Πρασίνων, ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος, επιτέθηκε στο FDP σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Έχουμε καθήκον να πετύχουμε κάτι για τον λαό, για τη Γερμανία, και αυτή τη στιγμή δεν το επιδιώκουμε επαρκώς», είπε, καλώντας τα τρία κόμματα να αποφύγουν την εμμονή με τις δημοσκοπήσεις και το προφίλ τους στα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα δήλωσε ότι η συνάντηση της Κυριακής θα πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση μιας σειράς προγραμματισμένων νομοθετημάτων.

Η υπουργός Εξωτερικών των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ ζήτησε επίσης να τερματιστούν οι εσωτερικές διαμάχες. «Ο κόσμος περιμένει από την κυβέρνηση όχι να τσακώνεται σε μόνιμη βάση, αλλά να λύνει προβλήματα από κοινού» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments