Πολιτική

Κεραμέως: Στο πλευρό της Βάνας Νικολαΐδου – Κυριανίδου

Κεραμέως: Στο πλευρό της Βάνας Νικολαΐδου – Κυριανίδου

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr//eurokinissi

Με ανοιχτή τοποθέτησή της, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως εκφράζει την συμπαράστασή της στην καθηγήτρια φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάνα Νικολαΐδου – Κυριανίδου.

Με ανοιχτή τοποθέτησή της, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως εκφράζει την συμπαράστασή της στην καθηγήτρια φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάνα Νικολαΐδου – Κυριανίδου.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ν. Κεραμέως δήλωσε  τα ακόλουθα, με ανάρτησή της στο Facebook. «Συναντήθηκα πριν λίγο με την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας, Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι θεμελιώδες και η προστασία του αυτονόητη παντού, ιδιαιτέρως δε στα Πανεπιστήμιά μας, χώρους κατ’ εξοχήν προαγωγής της επιστήμης, διακίνησης ιδεών, πνευματικής δημιουργίας. Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μάς βρίσκει απέναντι».

Επίσης, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε προς την κατεύθυνση αυτή: «Μέσα στη Φιλοσοφική υπάρχει μία ομάδα της άκρας αριστεράς που έχει απειλήσει ακόμα και με βία την καθηγήτρια» Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η ομάδα αυτή έχει δικαίωμα να ζητά την παραίτηση της καθηγήτριας, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να το επιβάλει διά της βίας. Υπογράμμισε ότι «είναι ζήτημα δημοκρατίας» και ανέφερε πως αναμένει τις πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών για το ζήτημα.

Πιο πριν, θέση είχε λάβει και η κ.  Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός Παιδείας, η οποία είχε συμπαραταχθεί ολόθερμα με την καθηγήτρια φιλοσοφίας, γράφοντας τα ακόλουθα σε λογαριασμό της:

«RESPECT!!! …Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής, του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;) βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό, με αποτέλεσμα να κρατούν όμηρο την πανεπιστημιακή κοινότητα με τη βία. Και επειδή η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, χρειάζονται Λόγος και Θεσμοί. Οι καθηγητές να μιλήσουν, να αντισταθούν, να δώσουν πρότυπο, οι φοιτητές να κατανοήσουν τη δύναμη της πλειοψηφίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει θεσμούς και πρακτικές των αναπτυγμένων χωρών και οι αρχηγοί των κομμάτων να μην υπεκφεύγουν. Έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της Υπουργείας, μου ξέρω ειδικά για τις γυναίκες τη γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Vasso Kindi, @Μαρια Ευθυμίου, Βάνα Νικολαΐδου-Κυπριανίδου, τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά -όπως βέβαια και άλλοι και άλλες… όχι αρκετοί. Είχα πει κάποτε, όταν γράφαμε τον νόμο, στους καθηγητές Achilleas Gravanis και Joachim Grispolakis και στον αείμνηστο Βασίλη Παπάζογλου: ‘Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς… ακόμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments