Τεχνολογία

Twitter: Διέρρευσε τμήμα του πηγαίου κώδικα – Στα δικαστήρια ο Μασκ

Twitter: Διέρρευσε τμήμα του πηγαίου κώδικα – Στα δικαστήρια ο Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: ANADOLU AGENCY VIA AFP

Σύμφωνα με τους New York Tomes, μεγάλο μέρος του κώδικα του κοινωνικού δικτύου βρέθηκε δημοσιευμένο.

Μέρος του πηγαίου κώδικα της Twitter έπεσε σε χέρια hackers και μάλιστα ανέβηκε και στη δημοφιλή πλατφόρμα Github, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού που επισκέπτεται το διαδίκτυο, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με τους New York Tomes, μεγάλο μέρος του κώδικα του κοινωνικού δικτύου βρέθηκε δημοσιευμένο. Η πρώτη αντίδραση του Twitter ήταν να έρθει σε επαφή με το Github και τις αρμόδιες Αρχές και εν τέλει ο κώδικας αυτός να κατέβει. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως παρά το γεγονός ότι το κατέβασμα ήταν άμεσο, αρκετοί είχαν ήδη δει το υλικό και είχαν ήδη αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό. Οι πληροφορίες αυτές δεν υπάρχουν με λεπτομέρειες, αλλά φέρεται πως η ζημιά είναι ήδη μεγάλη.

Το Twitter ζήτησε ακόμη από τα αρμόδια δικαστήρια των ΗΠΑ να δώσουν εντολή στο Github να κοινοποιήσει στην εταιρεία τα στοιχεία του λογαριασμού που ανέβασε το υλικό, αλλά και τα στοιχεία αυτών που τον προσπέλασαν και τον κατέβασαν στον υπολογιστή τους. Οι επικεφαλής της ομάδας του Έλον Μασκ εκτιμούν ότι η ζημιά έγινε από πρώην υπάλληλο της εταιρείας που έπεσε θύμα των μαζικών απολύσεων που έχουν συμβεί από τη στιγμή που το Twitter πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου. Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κώδικας ανέβηκε στο Github από έναν λογαριασμό με ψευδώνυμο “FreeSpeechEnthusiast”.

Το Twitter ζήτησε από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας να διατάξει το Github να παραδώσει «όλες τις πληροφορίες αναγνώρισης» που σχετίζονται με το όνομα χρήστη FreeSpeechEnthusiast, όπως προέκυψε από την κατάθεση της 24ης Μαρτίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που το Twitter πέφτει θύμα διαρροής δεδομένων. Μέσα στον Δεκέμβριο, μία εταιρεία από το Ισραήλ που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι τα στοιχεία 40 μεγάλων χρηστών του Twitter πωλούνται στο dark web και μάλιστα είναι διαθέσιμα από τις αρχές του 2022.

Η διαρροή δημιουργεί μια νέα πρόκληση για τον Mασκ, ο οποίος έχει μειώσει το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και έχει αντιμετωπίσει την έξοδο των διαφημιστών τους τελευταίους μήνες. Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla φέρεται να ανέφερε ότι το Twitter αποτιμάται πλέον σε λιγότερο από 20 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments