Διεθνή

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το μακελειό

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το μακελειό

Πηγή Φωτογραφίας: nypost.com

Το κρούσμα αυτό εκτοξεύει τον αριθμό των ένοπλων επιθέσεων στις 129 από την αρχή του χρόνου και η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει αποφασισμένη να παρέμβει με αυστηρότερα νομοθετικά βήματα.

Προβληματισμένη είναι η αμερικανική κοινωνία από το νέο θλιβερό κρούσμα ένοπλης βίας και θανατηφόρου πυροβολισμού. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ανήλικοι μαθητές, τα κρούσματα αυξάνουν αντί να μειώνονται και η αμερικανική κυβέρνηση υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεσα και περισσότερα μέτρα. Η 28χρονη δράστρια εισέβαλε στους χώρου του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου στο Τένεσι, οπλισμένη με δύο όπλα, και κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρία ενήλικα πρόσωπα, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Το κρούσμα αυτό εκτοξεύει τον αριθμό των ένοπλων επιθέσεων στις 129 από την αρχή του χρόνου και η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει αποφασισμένη να παρέμβει με αυστηρότερα νομοθετικά βήματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε για τη μαζική επίθεση σε σχολείο αμέσως μετά και επανέλαβε τις εκκλήσεις του στο Κογκρέσο να λάβει νομοθετική δράση. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον πυροβολισμό «σπαραξικάρδιο, τον χειρότερο εφιάλτη μιας οικογένειας». Είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η ένοπλη βία. «Διαλύει τις κοινότητές μας», τόνισε και κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει την απαγόρευση των όπλων επίθεσης, λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τα σχολεία μας».

«Είναι καιρός να αρχίσουμε να σημειώνουμε περισσότερη πρόοδο», πρόσθεσε. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πλάνο εκτελεστικών ενεργειών με στόχο τη μείωση της βίας με όπλα και τη διάδοση των όπλων που πωλούνται σε απαγορευμένα άτομα. Τα μέτρα είχαν στόχο να ενισχύσουν τους ελέγχους ιστορικού, να προωθήσουν την ασφαλέστερη αποθήκευση πυροβόλων όπλων και να διασφαλίσουν ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα επωφεληθούν περισσότερο από έναν δικομματικό νόμο για τον έλεγχο των όπλων που θεσπίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά οι ενέργειές του δεν άλλαξαν την κυβερνητική πολιτική, αλλά αντίθετα οδήγησαν τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους υπάρχοντες νόμους και διαδικασίες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν – Πιερ, χαρακτήρισε τον πυροβολισμό στο σχολείο του Νάσβιλ «καταστροφική», «σπαρακτική» και «απαράδεκτη». «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο εντατικοποιηθούν και ενεργήσουν για να περάσουν την απαγόρευση των όπλων επίθεσης, να κλείσουν τα κενά στο σύστημα ελέγχου ιστορικού μας ή να απαιτήσουν την ασφαλή αποθήκευση των όπλων;» αυτή πρόσθεσε. «Τα παιδιά μας θα πρέπει να μπορούν να πάνε στο σχολείο νιώθοντας ασφάλεια, νιώθοντας προστατευμένα. Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στα παντοπωλεία νιώθοντας ασφαλείς», συμπλήρωσε η Ζαν – Πιερ. ΟΙ Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, και ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί υπέρ του «παραδοσιακού δικαιώματος» της οπλοκατοχής δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί. Αναμένεται ότι αυτό θα συμβεί άμεσα, μέσα στις επόμενες ώρες, σε συνεννόηση με βουλευτές και στελέχη της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments