Ελλάδα

Ψυρρή: Οι τρομοκράτες ήθελαν πάνω από 50 νεκρούς – Σοκαριστικοί διάλογοι

Ψυρρή: Οι τρομοκράτες ήθελαν πάνω από 50 νεκρούς – Σοκαριστικοί διάλογοι

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Οι δύο Πακιστανοί άνδρες, που συνελήφθησαν πριν από περίπου ένα μήνα έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής με τον κωδικό «Υάκινθος», οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Οι δύο Πακιστανοί άνδρες, που συνελήφθησαν πριν από περίπου ένα μήνα έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής με τον κωδικό «Υάκινθος», οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα παρουσιαστούν την Παρασκευή.

Οι δύο αλλοδαποί έπαιρναν εντολές από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, που ήταν ένας συγχωριανός τους στο Πακιστάν, 30 ετών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για 4 ανθρωποκτονίες, που δεν σχετίζονται όμως με δράση τζιχαντιστών, αλλά πρόκειται για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος φέρεται να δρούσε εν ονόματι της ομάδας «Δύναμη Κουντς» (Quds Force) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο 30χρονος έβρισκε αλλοδαπούς που δεν είχαν ποινικό μητρώο και δεν είχαν εντοπιστεί από τις Αρχές τρίτων κρατών και τους χρησιμοποιούσε ως πληρωμένους εκτελεστές, καθώς ήταν δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Μάλιστα, τα μηνύματα που αποκάλυψε το MEGA και αντάλλασσαν οι δύο αλλοδαποί με τον εγκέφαλο από την Τεχεράνη είναι άκρως αποκαλυπτικοί και δείχνουν πως ο 27χρονος Χαϊντέρ δρούσε ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα, αλλά και με ποιον τρόπο θα γινόταν το χτύπημα στο εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός των προθέσεων των τρομοκρατών, με τον «εγκέφαλο» της ομάδας που βρισκόταν στο Ιράν να στέλνει στον Χαϊντέρ οδηγίες για το πώς θα δράσει, υποστηρίζοντας ακόμα ότι θέλει τουλάχιστον 50 νεκρούς και βίντεο που να φαίνονται τα τραύματα από το αιματοκύλισμα που είχαν σκοπό να προκαλέσουν.

Αναλυτικά ο διάλογος

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Δύο-τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Να γίνει η δουλειά με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται στο βίντεο.

Μάλιστα, το MEGA δημοσίευσε και δεύτερη συνομιλία του «εγκεφάλου» με τον Χαϊντέρ, η οποία δείχνει ότι υπήρχαν κι άλλοι τρομοκράτες στην ομάδα.

Πακιστανός εγκέφαλος στην Τεχεράνη: Εσύ κάνε μου τη χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δυο-τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δυο-τρία άτομα να τους καθαρίσουμε επιτόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments