Πολιτική

Δεύτερη διάσκεψη για την Δημοκρατία με την συμμετοχή Κ. Μητσοτάκη

Δεύτερη διάσκεψη για την Δημοκρατία με την συμμετοχή Κ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Την Δεύτερη Διάσκεψη για την Δημοκρατία εγκαινιάζει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντε, με τη συμμετοχή και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτήν.

Την Δεύτερη Διάσκεψη για την Δημοκρατία εγκαινιάζει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τη συμμετοχή και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτήν.

Η σημερινή είναι η δεύτερη Διάσκεψη για την Δημοκρατία (Summit for Democracy) μετά την πρώτη, η οποία είχε λάβει χώρα πριν από δύο χρόνια. Στην δεύτερη αυτή διάσκεψη συμμετάσχουν 121 ηγέτες από όλον τον κόσμο, οκτώ περισσότερους από όσους την προηγούμενη φορά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης, όπως και όλοι οι προσκεκλημένοι πολιτικοί ηγέτες, στην Διάσκεψη, η οποία είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Πιο αναλυτικά σήμερα, Τετάρτη, 29 Μαρτίου, οι πέντε συνδιοργανωτές της Διάσκεψης Κορυφής για τη Δημοκρατία — οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κόστα Ρίκα, η Ολλανδία, η Δημοκρατία της Κορέας και η Ζάμπια — εγκαινιάζουν επισήμως τη Σύνοδο Κορυφής, με κάθε ηγέτη συνδιοργανωτή να φιλοξενεί μια ζωντανή, πλήρως εικονική , θεματική, ολομέλεια σε επίπεδο αρχηγών. Οι ολομέλειες θα διανθίζονται με «επεμβάσεις στο επίκεντρο» από κορυφαίους ακτιβιστές και προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, όπως πληροφορείται κανείς από το Γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, πρέπει να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί και μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων με απτά τρόπους. Για να γίνει αυτό, οι δημοκρατίες πρέπει να ενωθούν — να αναζωογονηθούν και να βελτιώσουν τις ανοιχτές, σεβόμενες τα δικαιώματα, κοινωνίες μας εκ των έσω. Να σταθούμε μαζί για να υπερασπιστούμε τις απειλές από τις απολυταρχίες και για να δείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο πιεστικές κρίσεις της εποχής μας. Η Σύνοδος Κορυφής θα δώσει την ευκαιρία να προβληματιστούμε, να ακούσουμε και να μάθουμε, καθώς και να σχεδιάσουμε και να δράσουμε, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα κοινό θεμέλιο για την παγκόσμια δημοκρατική ανανέωση.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει επενδύσεις 690 εκατ. δολαρίων για να στηρίξει «τη δημοκρατική ανανέωση» στον κόσμο, δήλωσε στους δημοσιογράφους Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι πόροι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της διεξαγωγής δίκαιων και ελεύθερων εκλογών, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, καθώς και τη μάχη κατά της διαφθοράς, πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε μάλιστα ότι το ποσό αυτό θα προστεθεί στα 400 εκατ. δολάρια που αποδεσμεύθηκαν κατά την πρώτη σύνοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments