Πολιτική

Άδωνις: Τερατογένεση κυβέρνηση ηττημένων

Άδωνις: Τερατογένεση κυβέρνηση ηττημένων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε αποψινή συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη σήμερα.

Σε αποψινή συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη σήμερα.

Συγκεκριμένα, ως προς την διάκριση ανάμεσα σε Δεξιό και σε Αριστερό, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι στο λεξικό Liddell & Scott, Δεξιός και Αριστερός, στην αρχαιότητα, παρέπεμπε στα πουλιά που έρχονταν από άλλους τόπους. Αν έρχονταν από τα δεξιά, ήταν αίσια, αλλά, αν έρχονταν από τα αριστερά, ήταν απαίσια.

Παραπέρα, ο δεξιός είναι, σύμφωνα με τον Άδωνι, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ευθύς, ο αποτελεσματικός, ο ιδιοφυής. Στον αντίποδα δεν συναντά κανείς παρά «τον γρουσούζη, τον ανεπρόκοπο, τον άχρηστο – τον αριστερό δηλαδή. Κι αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός», τόνισε ο Άδωνις, ο οποίος αναφέρθηκε, όπως τονίστηκε, και στην αρχική, ελληνική καταβολή της ανθρωπολογικής διάκρισης ανάμεσα στον σωστό και στον λανθασμένο, στον δεξιό και στον αριστερό.

Αναφορικά με την διάκριση ανάμεσα σε μνημονιακό και σε αντιμνημονιακό, ο Άδωνις τόνισε πως «τα αντιμνημονιακά του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ντεμοντέ». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημονιακό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε μνημονιακές πολιτικές. Το τέταρτο μνημόνιο είναι το πιο σκληρό και έχει την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μνημονιακοί όσο και εγώ», ανέφερε.

Ως προς τον πληθωρισμό και την αισχροκέρδεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποσαφήνισε ότι «ο πληθωρισμός δεν είναι αισχροκέρδεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχέει πληθωρισμό και αισχροκέρδεια σκόπιμα. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γενικευμένης αισχροκέρδειας. Η αισχροκέρδεια δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πληθωρισμό. Στην Ελλάδα, έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό γενικά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα και η αισχροκέρδεια δεν έχει γενικευμένο χαρακτήρα».

Σχετικά με την πανδημική κρίση, αποσαφηνίστηκε ότι «η πανδημία ήταν μια έκτακτη συνθήκη. Μοιράστηκαν χρήματα «από το ελικόπτερο», επειδή ακριβώς ήταν έκτακτη συνθήκη.

Σήμερα, όμως, η Ε.Ε. σκέπτεται σοβαρά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Κι εδώ, τίθεται, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, η μεγάλη πρόκληση στην οικονομία που δεν είναι άλλη από τον ρυθμό ανάπτυξης. «Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα, γιατί θα υπάρχει και πάλι υψηλός ρυθμός ανάπτυξης. Με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, όμως, «θα κλάψουνε μανούλες», θα έχουμε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και άρα, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Σε σχέση με τον όρο «τερατογένεση», που χρησιμοποιήθηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε με σαφήνεια ότι «κάθε πολιτικό κόμμα μπορεί να συνάψει συμμαχίες με άλλα κόμματα. Αυτό είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα για κάθε κόμμα. Τερατογένεση όμως θα είναι μια κυβέρνηση ηττημένων, αυτό λέει και ο πρωθυπουργός».

Ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα, «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι», υποστήριξε ο Άδωνις, που πρόσθεσε ότι πρόκειται για δύο διαμετρικά αντίθετες ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις».

«Οι Έλληνες λιμενικοί δεν πνίγουν μετανάστες, σώζουν χιλιάδες παιδιά και μετανάστες κάθε χρόνο. Και προασπίζονται τα εθνικά μας σύνορα απέναντι στον Ερντογάν και την Τουρκία. Η Μόρια και η ντροπή της Μόριας θα ακολουθούν για πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να «πουλάει» ανθρωπισμό ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βύθισε τους μετανάστες στην Μόρια, να σκάνε από την ζέστη, να πεθαίνουν από το κρύο».

Επιπλέον, ο Άδωνις απέκλεισε κάθε συνεργασία με την Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, καμία συνεργασία. Εκπροσωπούν κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ενάντια σε ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέρ της Ρωσίας.

Σε σχέση με το ζήτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ραγκούση, ο Α. Γεωργιάδης ανέφερε πως ο τομεάρχης διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει δάνειο για κοινωνική κατοικία. Φτιάχνει μια βίλα, στην Πάρο. Το οικονομικό σκέλος το εξετάζει η δικαστική λειτουργία, αν αυτή το κρίνει αναγκαίο. Ηθικά, όμως, ο Γιάννης Ραγκούσης ελέγχεται: «Δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χτίζει βίλα, την ενοικιάζει και υποστηρίζει πως την ενοικιάζει για να μπορέσουν τα παιδιά του να ζήσουν με αξιοπρέπεια!».

Τέλος ως προς την περίπτωση του κ. Νίκου Παπαθανάση, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι αυτή έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, ότι ο κ. Παπαθανάσης δεν αντιμετωπίζει καμιά ουσιαστική κατηγορία.. Είναι γνωστό ότι σε ρύθμιση του επίμαχου δανείου έχει προχωρήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank, με τον κ. Παπαθαν΄ση να σημειώνει στο Twitter: «Για την συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου από τον κ. Βαξεβάνη δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Καταληκτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι σίγουρα πρώτη δύναμη στις εκλογές που έρχονται. Η ΝΔ θα είναι πρώτη, αλλά μένει να δούμε σε ποιο ποσοστό. Άλλωστε, όπως υπενθύμισε ο Άδωνις, από το Μάρτιο του 2016 έως σήμερα δεν έχει υπάρξει ουδεμία δημοσκόπηση, που να μην φέρνει πρώτο κόμμα την Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments