Πολιτική

Καραμανλής: Ξανά υποψήφιος

Καραμανλής: Ξανά υποψήφιος

Πηγή Φωτογραφίας: ieidiseis.gr

Ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως, έχοντας ήδη αναλάβει με την παραίτησή του την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο δυστύχημα, θα κριθεί από τον σερραϊκό λαό, ο οποίος, «τον εκλέγει στη βουλή από το 2015».

Την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στον Νομό Σερρών με την Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο κύριος Κώστας Αχ. Καραμανλής. Με βάση έγκυρες πληροφορίες κοντά στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής, μετά από μία περίοδο περισυλλογής, η οποία ακολούθησε την εθνική τραγωδία των Τεμπών, και αφού εκτίμησε την κατάσταση αποφάσισε την εκ νέου κάθοδό του. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενήμερος για τους προβληματισμούς και τις αποφάσεις του κ. Κώστα Καραμανλή και δεν είναι διατεθειμένος να θέσει ζητήματα ή προσκόμματα σε νέα υποψηφιότητα.

Ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως, έχοντας ήδη αναλάβει με την παραίτησή του την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο δυστύχημα, θα κριθεί από τον σερραϊκό λαό, ο οποίος, «τον εκλέγει στη βουλή από το 2015». Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ είχε υποβάλει την παραίτησή του στον κ. Μητσοτάκη λίγο μετά το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών. Σε μια πραγματικά σπάνια κίνηση για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα της Χώρας μας, ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε σε πρώτο χρόνο, χωρίς να του έχει ζητηθεί, και επιδεικνύοντας δυσεύρετο πολιτικό ήθος. Είναι ακριβές ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε αναλάβει ένα μερίδιο πολιτικής ευθύνης εξαιρετικά δυσανάλογο προς αυτό που του αναλογούσε πραγματικά. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, είχε δηλώσει στις 6 Μαρτίου ότι «ο κος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη», απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα είναι ο πρώην υπουργός ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προσθέσει ότι «από την πλευρά της ΝΔ και του κου Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές». Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, συνέχισε, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η σημερινή ανακοίνωση του κ. Καραμανλή εγγράφεται σε αυτήν την λογική αλληλουχία των γεγονότων και αναμένεται εντός της ημέρας να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες από το περιβάλλον ή και από τον ίδιο τον βουλευτή Σερρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments