Οδηγός

Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο

Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, είτε εργάζονται με πλήρη είτε με μερική απασχόληση μετρούν αντίστροφα για την καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, είτε εργάζονται με πλήρη είτε με μερική απασχόληση μετρούν αντίστροφα για την καταβολή του Δώρου Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη το αργότερο, δηλαδή φέτος θα πρέπει να καταβληθεί έως την Τετάρτη 12 Απριλίου.

Δώρο Πάσχα: Αυξημένο για χιλιάδες εργαζόμενους

Ενισχυμένο θα είναι το Δώρο Πάσχα που θα καταβληθεί φέτος σε χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Το Δώρο του Πάσχα αυξάνεται στα 406 ευρώ από 371 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα.

Δεδομένου ότι το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα και εφόσον ο κατώτατος μισθός αυξάνεται από σήμερα 1η Απριλίου στα 780 ευρώ από 713 ευρώ, το φετινό Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με τις αποδοχές που καταβάλλονται σήμερα 1η Απριλίου.

Συνεπώς, το Δώρο Πάσχα για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αυξάνεται από φέτος. Έτσι όσοι δικαιούνται από σήμερα 780 ευρώ ελάχιστες αποδοχές και έχουν δουλέψει ολόκληρο το 4μηνο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο Πάσχα που φέτος είναι 406 ευρώ.

Παραδείγματα

  • Εργαζόμενος με μεικτό μισθό 800 ευρώ: Δικαιούται Δώρο Πάσχα 416 ευρώ
  • Εργαζόμενος με μεικτό μισθό 900 ευρώ: Δικαιούται Δώρο Πάσχα 468 ευρώ
  • Εργαζόμενος με μεικτό μισθό 1.000 ευρώ: Δικαιούται Δώρο Πάσχα 520 ευρώ
  • Εργαζόμενος με μεικτό μισθό 1.100 ευρώ: Δικαιούται Δώρο Πάσχα 573 ευρώ
  • Εργαζόμενος με μεικτό μισθό 1.200 ευρώ: Δικαιούται Δώρο Πάσχα 625 ευρώ
  • Εργαζόμενος με μεικτό μισθό 1.400 ευρώ: Δικαιούται Δώρο Πάσχα 729 ευρώ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments