Διεθνή

Ολλανδία: Πώς έγινε το δυστύχημα – Τουλάχιστον ένας νεκρός, 30 τραυματίες

Ολλανδία: Πώς έγινε το δυστύχημα – Τουλάχιστον ένας νεκρός, 30 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Geert Gordijn

Το τρένο εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη, στη Νότια Ολλανδία

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 30 τραυματίστηκαν, όταν τρένο στην Ολλανδία με 50 επιβάτες συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 4/4 με βαρύ μηχάνημα έργου και εκτροχιάστηκε.Σύμφωνα με το Reuters, το δυστύχημα έγινε περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας).Το τρένο εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη, στη Νότια Ολλανδία. Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό. Μετά τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, όπως είχε γίνει στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού, σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσε στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και τη Λάιντεν.

Σε ορισμένους από τους τραυματίες προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, ενώ άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Νωρίτερα, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό.

Σε ανάρτησή τους στο Twitter, οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS), επισημαίνουν ότι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ της πόλης Λάιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments