Nέα της αγοράς

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Χωρίς AMK η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, θετικό cash flow στην τριετία

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Χωρίς AMK η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, θετικό cash flow στην τριετία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τη διαβεβαίωση ότι η Intrakat δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Ακτωρ, αλλά και την διευκρίνιση ότι το τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, παρείχε σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο τίμημα πιο συγκεκριμένα είπε ότι αυτό ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 57 εκατ. θα καταβληθούν από τις αυξήσεις κεφαλαίου που έχει κάνει η Intrakat, ενώ τα υπόλοιπα 43 εκατ. ευρώ θα είναι προϊον δανεισμού χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Υπογράμμισε δε ότι τα περίπου 114 εκατ. ευρώ ενδοομιλικά δάνεια που έχει η Ακτωρ προς την ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα καταβληθούν σε διάστημα 19 μηνών από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εξαγορά μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα δάνεια θα καταβληθούν από την ΑΚΤΩΡ και τις ταμειακές ροές που παράγει και αν αυτές δεν επαρκούν, υπάρχει η εγγύηση της Intrakat.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, η Intrakat διαθέτει θετικό cash flow για την επόμενη τριετία ώστε να μπορούν να καλυφθούν τόσο οι ανάγκες της Intrakat όσο και της ΑΚΤΩΡ. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μέχρι την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται, αν δεν υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες καθυστέρησης, σε περίπου ένα τρίμηνο, οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν αυτόνομα, ενώ τόνισε ότι επί του παρόντος καμία απόφαση για συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν έχει ληφθεί και όλες οι πιθανές κινήσεις εξετάζονται ενδελεχώς. Τόνισε, επίσης, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά θα τοποθετηθεί στην ΑΚΤΩΡ παρατηρητής, ο οποίος θα ελέγχει τις κινήσεις της υφιστάμενης διοίκησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments