Πολιτική

Άδωνις: «Λεφτά υπάρχουν» θυμίζουν οι προτάσεις Τσίπρα

Άδωνις: «Λεφτά υπάρχουν» θυμίζουν οι προτάσεις Τσίπρα
Επ’ αφορμή τον φράχτη στον Έβρο, τέθηκαν συνολικότερα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής. 

Επ’ αφορμή τον φράχτη στον Έβρο, τέθηκαν συνολικότερα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.  Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Εμείς πιστεύουμε σε φυλασσόμενα σύνορα και σε μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, σε αντίθεση προς τον Σύριζα που έχει ακολουθήσει μια πολιτική με ανοιχτά σύνορα και σε μια χαλαρή μεταναστευτική πολιτική. Οι πολιτικές των δύο χώρων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η ΝΔ έχει μειώσει θεαματικά τις εισροές, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η ντροπή της Μόριας».

Αναφορικά με την δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, ο Άδωνις υπενθύμισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ δήλωση ότι ψάχνει για επενδυτή. Ακόμη κι αν θέλαμε ιδιωτικοποίηση, υπάρχει απαγορευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει το νερό, αλλά η πολιτική του προσέκρουσε στην απόφαση του ΣτΕ.

«Η αγορά του νερού είναι άναρχη, δεν την ελέγχει κανείς, κυριαρχείται από πολλαπλά δημόσια συμφέροντα», συμπλήρωσε ο Άδωνις. «Και για αυτόν τον λόγο, η ρυθμιστική αρχή έρχεται λοιπόν να βάλει τάξη στην αγορά του νερού».

Σε ό, τι αφορά τη μείωση του φόρου στα καύσιμα που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις διαπιστώνει ασάφεια και απροσδιοριστία. «Να μειώσουμε τον ειδικό φόρο ναι, αλλά πόσο; Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών. Αλλά αυτό δεν είναι σοβαρό και κοστολογημένο. Αν δεν το κάνει αυτό, επιστρέφουμε στην εποχή του «λεφτά υπάρχουν».

Σχετικά με το Καλάθι και τα αμνοερίφια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Συγκρατήσαμε τις τιμές και στο αρνάκι και στο κατσίκι. Μάλιστα, μέσα σε ελάχιστες ώρες από την κυκλοφορία του Καλαθιού, οι τιμές σε αρνάκι και σε κατσικάκι σημείωσαν πτωτική τάση, αποδεικνύοντας ότι η κίνηση αυτή του υπουργείου λειτούργησε εκτονωτικά για τις τιμές στα πατροπαράδοτα κρέατα της πατρίδος μας.

Έτσι, αναφορικά με τα αμνοερίφια πάντα, ο Άδωνις πληροφόρησε ότι το νέο Καλάθι του Νοικοκυριού που  κυκλοφορεί από σήμερα, περιλαμβάνει και αρνάκια και κατσικάκια σε πολύ οικονομικές και προσιτές για το ευρύ κοινό τιμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments