Ελλάδα

«Φρένο» στην πασχαλινή έξοδο βάζει η αμόλυβδη πήγε 2 ευρώ

«Φρένο» στην πασχαλινή έξοδο βάζει η αμόλυβδη πήγε 2 ευρώ
Τρέχουν να γεμίσουν ρεζερβουάρ οι καταναλωτές για να προλάβουν τις νέες αυξήσεις που έρχονται στη βενζίνη εν όψει και της μεγάλης εξόδου του Πάσχα. Οι αναλυτές βλέπουν αυξήσεις διαρκείας και η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει ήδη σε 5 νομούς τα 2 ευρώ το λίτρο.

Μερικά 24ωρα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ οι τιμές στα βενζινάδικα της χώρας έχουν ήδη «τσιμπήσει», με την βενζίνη να ανεβαίνει σε ένα 24ωρο κατά 8 λεπτά και το πετρέλαιο κίνησης κατά 6 λεπτά.

Οι προβλέψεις, όμως, είναι ακόμα πιο δυσοίωνες όσο βαδίζουμε προς το Πάσχα, με τους εκδρομείς να δυσκολεύονται να φουλάρουν το αμάξι τους.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου η μέση τιμής της βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,91 ευρώ το λίτρο και στο πετρέλαιο στο 1,5 ευρώ το λίτρο.

Σε βενζινάδικο κεντρικής λεωφόρου της Αθήνας οι τιμές σήμερα διαμορφώνονται ως εξής:

1,928 ευρώ το λίτρο η Unleaded 95 2,048 ευρώ το λίτρο Unleaded 98 2,245 ευρώ το λίτρο. Unleaded 100 Ανήσυχοι εμφανίζονται και οι βενζινοπώλες, που γέμισαν σήμερα τις αντλίες με ακριβότερα τιμολόγια.

Οι αυξήσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, με τους κατοίκους στις επαρχιακές πόλεις και τα νησιά να έρχονται αντιμέτωποι με βενζίνη που ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Ενδεικτικά, στο Αρκαλοχώρι Κρίτης η τιμή της βενζίνης ξεπερνά τα 2,3 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Κίμωλο κυμαίνεται στο 2,3 και πάνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments