Πολιτική

Ψηφοδέλτια ΝΔ: 42% γυναίκες και μέσος όρος των νέων υποψηφίων τα 44 έτη

Ψηφοδέλτια ΝΔ: 42% γυναίκες και μέσος όρος των νέων υποψηφίων τα 44 έτη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις φετινές εκλογές είναι 419

Το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις φετινές εκλογές είναι 419. Οι 15 που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα παρουσιαστούν μετά τις 24 Απριλίου, όταν δηλαδή ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Ούτε τα σημερινά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας περιλαμβάνονταν στη χθεσινή ανακοίνωση, αφού είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι.

Από τους 156 βουλευτές της ΝΔ, πέντε θα αποσυρθούν και δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές: ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που εκλεγόταν στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Τζαβάρας στην Ηλεία, ο Γιώργος Βαγιωνάς στη Χαλκιδική, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης στην Α’ Πειραιώς και η Γεωργία Μαρτίνου στην Ανατολική Αττική.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα είναι κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες, ενώ βούληση της ΝΔ είναι να είναι στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας ο Θέμης Χειμάρας, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα μετά τις αποκαλύψεις γύρω από την εκτυπωτική του μονάδα. Ο ίδιος, όπως έγραψε από χθες το protothema.gr, επικαλείται πόρισμα του ΣΔΟΕ που τον αθώωνει και στη ΝΔ το περιμένουν σε έντυπη μορφή ως το τέλος Απριλίου, όταν και θα πρέπει να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια στο Πρωτοδικείο.

Ερωτηματικό υπάρχει ακόμα για τον Θέμη Χειμάρα στη Φθιώτιδα, που έδωσε χθες αναλυτικές εξηγήσεις, τις οποίες επικοινώνησε και με δελτίο Τύπου, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, να επεξεργάζονται προσεκτικά τα δεδομένα και τα στοιχεία της υπόθεσης αυτής. Τέλος, ακόμα ένας βουλευτής φέρεται να έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Το τελευταίο εξάμηνο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης συναντούσαν τακτικά υποψηφίους, μελετούσαν βιογραφικά, δέχονταν εισηγήσεις και αξιολογούσαν προτάσεις. Το τελικό πράσινο φως δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας να είναι νέα πρόσωπα. «Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού», όπως τονίζει η Πειραιώς στη σχετική της ανακοίνωση. «Πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027», σημειώνει η ίδια ανακοίνωση. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments