Διεθνή

Μπερλουσκόνι: Θετική ανταπόκριση στη θεραπεία

Μπερλουσκόνι: Θετική ανταπόκριση στη θεραπεία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τον νοσηλεύει με λοίμωξη στους πνεύμονες, δήλωσε το Σάββατο ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Μιλάνου

Ο γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τον νοσηλεύει με λοίμωξη στους πνεύμονες, δήλωσε το Σάββατο ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Μιλάνου, μετέδωσε ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλιο, ο οποίος επίσης διευθύνει τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο San Raffaele, όπου εισήχθη ο Ιταλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη, ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι «είναι συνηθισμένος να ανταποκρίνεται με τον καλύτερό του εαυτό» και συμπλήρωσε ότι παρά τη «σοβαρή ασθένεια σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, ανταποκρίνεται καλά τις θεραπείες».

Ο Ζανγκρίλιο αποκάλυψε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, είχε χρόνια μορφή λευχαιμίας εδώ και αρκετό καιρό.

Το Σάββατο, τον Μπερλουσκόνι επισκέφτηκε ένας επί μακρόν σύμβουλος, ο Τζιάνι Λέτα, ο οποίος είπε: «Τον βρήκα καλύτερο από ό,τι νόμιζα» και πρόθυμος να ανακάμψει.

«Ξέρετε πώς κάθε φορά που θέτει έναν στόχο, τον πετυχαίνει», είπε η σύντροφός του Letta στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ζανγκρίλιο αναφέρθηκε στη μόλυνση ως «επιπλοκή», δεδομένης της χρόνιας λευχαιμίας του Μπερλουσκόνι. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι γιατροί του Μπερλουσκόνι ενημέρωσαν ότι αντιμετώπιζαν τη λοίμωξη των πνευμόνων του και του έδιναν φάρμακα για να «αποκαταστήσει προϋπάρχουσες κλινικές καταστάσεις» λόγω της λευχαιμίας.

Ο Μπερλουσκόνι έχει επίσης ιστορικό καρδιακών προβλημάτων και το 2020 νοσηλεύτηκε με COVID-19 και πνευμονία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments