Διεθνή

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί οικισμών- Θύματα πολλοί άμαχοι

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί οικισμών- Θύματα πολλοί άμαχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

O ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος κοντά στην πόλη Marinka στην περιοχή του Ντονέτσκ.

O ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος κοντά στην πόλη Marinka στην περιοχή του Ντονέτσκ. Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο δόθηκε όπου – όπως αναφέρει το Κίεβο- φαίνεται ο πιλότος να εκτινάσσεται πριν το αεροπλάνο χτυπήσει στο έδαφος και ακολουθήσει μεγάλη έκρηξη.

Η Ρωσία δεν επιβεβαίωσε την είδηση. Ωστόσο, δήμαρχος του Ντονέτσκ, Αλεξέι Κουλέμζιν, που υπηρετεί στη Ρωσία, επιβεβαίωσε, ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη διάρκεια του βομβαρδισμού του κέντρου της πόλης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ρωσικές επιθέσεις με πυροβολικό, πυραύλους και αεροσκάφη εναντίον 114 οικισμών σε εννέα διαφορετικές περιοχές.

Στην πόλη Siversk, εκατό χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή επικοινωνίες εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση. Από τους 11.000 κατοίκους, έχουν απομείνει στην πόλη περίπου 2.500.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments