Πολιτική

Μητσοτάκης από Κουκάκι: Ο λαός έχει κρίση, συγκρίνει, αξιολογεί

Μητσοτάκης από Κουκάκι: Ο λαός έχει κρίση, συγκρίνει, αξιολογεί

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε στο Κουκάκι με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε στο Κουκάκι με καταστηματάρχες και πολίτες. Στο χαιρετισμό του προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Φίλες και φίλοι, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, εδώ στο Κουκάκι στέλνετε το δικό σας μήνυμα για τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή την τόσο θερμή, την τόσο ζεστή υποδοχή αυτή την ηλιόλουστη μέρα. 21 Μαΐου ξημερώνει η άνοιξη για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η κάλπη που θα τα κρίνει όλα.

Εκεί θα στείλουμε, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω και ότι όλα όσα πετύχαμε και κατακτήσαμε μέσα από κόπους, μέσα από δυσκολίες αυτή την τετραετία, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και η τροχιά προόδου της χώρας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσει η πατρίδα μας να πηγαίνει πιο ψηλά, να είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με περισσότερη οικονομική ευημερία.

Ένα μέλλον καλύτερο για όλες και για όλους, πρωτίστως για τις νέες και τους νέους μας, γιατί δεν θα κουραστώ να λέω ότι γι’ αυτούς αγωνιζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα, να εξασφαλίσουμε ότι θα ζουν σε μία χώρα όπου η ατομική προκοπή θα συναντά τη συλλογική υπευθυνότητα. Για όλα αυτά, φίλες και φίλοι, αγωνιστήκαμε τέσσερα χρόνια τώρα. Και καθώς θυμάμαι το 2019, αυτή την πολύ ωραία διπλή μάχη την οποία δώσαμε όταν με τη δική σας στήριξη εκλεγήκαμε αυτοδύναμοι στις εκλογές του Ιουλίου, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Θα μάς εμπιστευτεί, φίλες και φίλοι, ο ελληνικός λαός και πάλι. Διότι ο λαός έχει κρίση, βλέπει, συγκρίνει και αξιολογεί. Θυμάται πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι το 2023. Θυμάται ποιοι ήταν αυτοί που του έταζαν ότι θα «σκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο» και σας τσάκισαν στους φόρους και στις εισφορές.

Άκουγα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στον Πύργο και να λέει: «Θα διορθώσω τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου». Μόνο που δεν μάς είπε ότι τον νόμο Κατρούγκαλο που τσάκισε τους συνταξιούχους, αυτός τον ψήφισε. Αυτός τον ψήφισε και η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή η οποία αύξησε για πρώτη φορά τις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια. Η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή η οποία αναλαμβάνει και διορθώνει σταδιακά, στο μέτρο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, και την τεράστια αδικία της προσωπικής διαφοράς.

Δώσαμε από 200 έως 300 ευρώ σε εκείνους τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς και δεσμεύομαι ότι θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτούς τους συνταξιούχους έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει τελείως, καθώς χρόνο με το χρόνο οι συντάξεις πια θα αυξάνονται, διότι η χώρα έχει μπει σε μη αναστρέψιμη πορεία ανάπτυξης.

Και σάς μιλάω σήμερα, εδώ στο Κουκάκι, στους πρόποδες της Ακρόπολης, σε μία γειτονιά πολύ δυναμική, πολύχρωμη. Βλέπω ήδη, συνάντησα περπατώντας αυτά τα 100 μέτρα αρκετούς επισκέπτες οι οποίοι ήδη έρχονται στη χώρα μας. Θα έχουμε ακόμα μία εξαιρετική χρονιά στον ελληνικό τουρισμό.

Και αυτό, όμως, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Όλα αυτά δεν έτυχαν, φίλες και φίλοι, πέτυχαν. Πέτυχαν και συνδέονται και με τη βελτίωση συνολικά της εικόνας της χώρας. Μία χώρα η οποία εκπέμπει αυτοπεποίθηση, με μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται, με καλύτερους μισθούς, διότι κεντρικό μου μέλημα είναι πάντα το πλεόνασμα της ανάπτυξης να επιστρέφει στην κοινωνία, πρωτίστως στους πιο αδύναμους. Και θέλω να γνωρίζετε ότι αν η οικονομία δεν αναπτυσσόταν με 6%, όπως αναπτύχθηκε πέρσι, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να παρέχουμε όλη τη στήριξη την οποία παρείχαμε στα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς του ρεύματος, στα νοικοκυριά με το «Market Pass», τα έκτακτα επιδόματα τα οποία δώσαμε τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments